Gemeente Eindhoven

Persbericht: 4 oktober 2004 no. 314

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

De heer C.H.A. van Schie is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

De Burgemeester van Eindhoven, de heer drs. A.B. Sakkers, reikt op dinsdag 4 januari om 15.30 uur een koninklijke onderscheiding uit aan de heer C.H.A. van Schie.

De heer Van Schie wordt benoemd tot Officier in de orde van de Oranje Nassau als blijk van waardering voor zijn inzet bij de realisatie van de specialistische opleiding Arts voor Verstandelijk Gehandicapten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De burgemeester overhandigt de onderscheiding tijdens een Nieuwjaarsbijeenkomst van de Stichting St. Severinus te Veldhoven.

De heer Van Schie woont in Eindhoven en is als arts werkzaam bij de Stichting Severinus in Veldhoven, een organisatie die zorg- en woonvoorzieningen voor verstandelijke gehandicapten beheert.

Hij was van 1992 tot 1998 voorzitter van de beroepsvereniging NVAZ, tegenwoordig de Nederlandse Vereniging voor Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten (NVAVG). In de periode schreef hij een aantal richtinggevende notas die hebben geleid tot een nieuwe opleiding aan de Erasmus Universiteit. Als één van de initiatiefnemers en deelnemers, stond de heer Van Schie aan de basis van de huidige gespecialiseerde opleiding voor artsen in de verstandelijke gehandicaptensector.

Het specialisme voor artsen voor verstandelijk gehandicapten is mede door zijn inzet in februari 2000 ingesteld door het ministerie van VWS. De eerste groep artsen studeerde af in 2003. Tot op de dag van vandaag zet de heer Van Schie zich in voor de verdere ontwikkeling van deze specialisatie en als opleider voor volgende generaties van artsen. De uitstraling van zijn activiteiten hebben dagelijks grote invloed op de artsen en het leven van verstandelijk gehandicapten.

© 2005 Gemeente Eindhoven