Gemeente Vlieland

ingekomen vergunningaanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvragen om vergunning zijn ingekomen:
lichte bouwvergunning

·mevr. C. Bisping - de Kok, voor het veranderen van de gevels in een aanbouw op het perceel Molenglop 2 (ingekomen 04 januari 2005). reguliere bouwvergunning

·dhr. E. Langeloo, voor het verbouwen van een logement op het perceel Dorpsstraat 104 (ingekomen 04 januari 2005).
reguliere bouwvergunning fase 1

·dhr. K. Houter, voor vervangende nieuwbouw van een loods op het perceel Koremansweg 9 - 11 (ingekomen 04 januari 2005).
·mevr. N. Schenkel, voor het vergroten van een loods met stal op het perceel Koremansweg 12 (ingekomen 04 januari 2005). Nadere informatie kunt u verkrijgen op het gemeentehuis bij: Ruimtelijke Ordening: mevrouw
B. Verheij, Bouw- en woningtoezicht: mevrouw
N. Platvoet telefoon: 0562-452719.

toepassen artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland zijn voornemens vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het vervangen en vergroten van een loods op het perceel Koremansweg 9-11. De vrijstelling moet worden verleend ten aanzien van de onderlinge afstand van gebouwen. Dit is mogelijk volgens artikel 5 D 2 van het vigerende bestemmings-plan Oosterseveld. Alvorens een besluit omtrent de vrijstelling zal worden genomen, ligt de aanvraag van 10 januari t/m 7 februari 2005 ter inzage. Gedurende deze periode kan er door belanghebbenden schriftelijk zienswijzen kenbaar worden gemaakt.
De zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. De aanvraag kan gedurende de openingstijden van het gemeentehuis op de afdeling Ruimtelijke Ordening worden ingezien.
Telefonisch kunnen inlichtingen worden gevraagd bij mevrouw B. Verheij, tel. 0562-452719.

toepassen artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland zijn voornemens vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het vergroten van een loods op het perceel Koremansweg 12. De vrijstelling moet worden verleend ten aanzien van de onderlinge afstand van gebouwen. Dit is mogelijk volgens artikel 5 D 2 van het vigerende bestemmingsplan Oosterseveld. Alvorens een besluit omtrent de vrijstelling zal worden genomen, ligt de aanvraag van 10 januari t/m
7 februari 2005 ter inzage. Gedurende deze periode kan er door belanghebbenden schriftelijk zienswijzen kenbaar worden gemaakt. De zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. De aanvraag kan gedurende de openingstijden van het gemeentehuis op de afdeling Ruimtelijke Ordening worden ingezien.
Telefonisch kunnen inlichtingen worden gevraagd bij mevrouw B. Verheij, tel. 0562-452719.

ophaaldienst Oud Papier etc.
Op 8 januari begint de wekel ijkseophaaldienstweer.Vanafnuwordt het oud papier ook regelmatig opgehaald met de gemeentelijke vuilnisauto. De starttijd blijft zaterdag 13.00 uur. Wij verzoeken u het papier zo goed mogelijk verpakt te plaatsen op de plek waar ook de container altijd wordt geplaatst, dus rechts van de weg. Voor wat betreft het ophalen van oude metalen en tweedehands goederen willen wij het volgende graag onder uw aandacht brengen. Zet niet te zware stukken aan de weg. Is het voor onze vrijwilligers te zwaar dan laten zij het staan. Tweedehands goederen moeten nog wel in goede staat zijn. Overleg in geval van twijfel anders eerst met ons. Computers en typemachines zijn door ons moeilijk weer te verkopen en we nemen ze dan ook niet meer mee. Goede spullen blijven altijd welkom. Wel hopen wij dat men goederen welke op straat zijn geplaatst voor de ophaaldienst ook LATEN STAAN. Regelmatig zijn er al goederen verdwenen als wij ze komen ophalen! Diverse mensen brengen in de loop van een week hun goederen bij de schuur aan de Middenweg. Wij vragen om dit alleen te doen na overleg. Wij zijn niet altijd aanwezig bij die schuur en als het lang buiten staat is dat erg rommelig. Laten we met elkaar de straten wat netjes houden! Dit geldt ook voor de zaterdag. Indien om 17.00 uur het papier of andere zaken niet zijn opgehaald, haal het dan naar binnen!
Wij rekenen op uw medewerking.
De ophaaldienst.

Uitnodiging voor inloopdagen Plattelânsprojecten (Waddeneilanden) Heeft u een idee op het gebied van plattelands-ontwikkeling en wilt u weten of u in aanmerking kunt komen voor een financiële bijdrage? Bezoek dan de inloopdagen van Plattelânsprojecten.
·Maandag 24 januari, Badhotel Bruin,
20.00 - 23.00uur.

·Dinsdag 25 januari, Badhotel Bruin
9.00 - 13.00 uur
Wilt u de inloopdagen bijwonen? Meldt u zich dan uiterlijk één week voor de bijeenkomst aan bij het Projectbureau Waddeneilanden te Franeker,
tel 0517 -380730, fax 0517-380739 of mail naar ..Kijk voor meer informatie op www.plattelansprojecten.nl/wadden. Provincie Fryslân.

resultaat vragenlijst onder bevolking bij de totstandkoming van het functieprofiel van de burgemeester van Vlieland In een speciale editie van Uit `t Kastje d.d. 24 december 2004 is aan de inwoners van Vlieland gevraagd hun voorkeuren kenbaar te maken met betrekking tot het functieprofiel van de nieuwe burgemeester. Tot en met 5 januari 2005 konden de vragenlijsten worden ingeleverd op het gemeentehuis. In totaal zijn 54 ingevulde formulieren terugontvangen waarvoor hartelijk dank. De resultaten van de uitgebrachte voorkeuren zijn hieronder weergegeven. De voorbereidingsgroep zal bij het opstellen van het functieprofiel zoveel als mogelijk is rekening houden met de uitgebrachte voorkeuren. Het is uiteindelijk de gemeenteraad die in een bijzondere raadsvergadering op 21 januari 2005 besluit tot het vaststellen van het functieprofiel.


1.Iedere burgemeester heeft een eigen stijl van besturen. In de literatuur zijn acht bestuursstijlen ontwikkeld. Met welke stijl is de bestuurspraktijk van de gemeente Vlieland het meest gediend? U mag twee stijlen aangeven.

OS De mentor; investeert in mensen; 13
OS De verbinder; laat mensen samenwerken; 28
OS De analyticus;ontrafelt en analyseert; 7
OS De coördinator; laat het werk ongestoord
en soepel verlopen; 16
OS De koersbepaler; stelt doelen en stippelt
koers uit; 12
OS De realisator; zorgt voor realisatie van doelen; 17 OS De netwerker; schept nieuwe mogelijkheden; 7 OS De vernieuwer; komt met nieuwe ideeën 4


2.Iedereen heeft de beschikking over persoonlijke kwaliteiten. Zo ook de nieuwe burgemeester van Vlieland. Hierna zijn in willekeurige volgorde een aantal persoonlijke kwaliteiten gerangschikt. Aan u de vraag over welke drie persoonlijke kwaliteiten de nieuwe burgemeester van Vlieland dient te beschikken.

OS Inlevend 7
OS Betrokken 42
OS Toegankelijk 30
OS Zorgzaam 3
OS Nauwgezet 5
OS Nieuwsgierig 1
OS Perfectionistisch 1
OS Ordelijk 2
OS Wilskrachtig 10
OS Overwicht 12
OS Doener 7
OS Voortvarend 6
OS Diplomatiek 13
OS Opportunistisch 1
OS Ambitieus 4
OS Creatief 9


3.Een burgemeester dient in de uitoefening van zijn ambt te beschikken over bestuursvaardigheden. Deze vaardigheden zijn noodzakelijk op een aantal terreinen waarmee hij/zij in het dagelijkse werk te maken kan krijgen. Hierna volgen vijf terreinen waarbinnen bepaalde vaardigheden zijn vereist. Aan u de vraag om op ieder terrein de keuze te maken voor één vaardigheid.
Relatie, omgang met anderen:
OS inlevingsvermogen 17
OS luisteren 10
OS mondelinge communicatie 3
OS makkelijk contacten leggen en onderhouden 13 OS coaching 8

Energie:
OS onder wisselende omstandigheden effectief blijven presteren 25 OS daadkracht 6
OS overtuigingskracht 3
OS doorzettingsvermogen 11
OS leervermogen 6

Inzicht:
OS herkennen van belangrijke informatie 11
OS geïnformeerd zijn over maatschappelijke en politieke ontwikkelingen 5
OS onderkennen van invloed en gevolgen van (eigen) beslissingen op bestuurlijk- en ambtelijk apparaat 25
OS bestuurlijke gevoeligheid 4
OS achtergrondoriëntatie 6

Resultaat:
OS tot realistische beoordelingen kunnen komen 22 OS besluitvaardigheid 7
OS eigen gedragsstijl kunnen veranderen om een gesteld doel te bereiken 16
OS wendbaarheid 1
OS bewaken van de voortgang 5

Draagvlak:
OS de kern weten te benoemen 8
OS netwerkvaardigheid 3
OS visie uitdragen 3
OS onderhandelingsvaardigheid 17
OS doelen, prioriteiten en benodigde acties kunnen aangeven 19


4.Het zal u wellicht bekend zijn dat in sommige personeelsadvertenties de zinsnede wordt toegevoegd "vrouwen, leden van etnische minderheids-groeperingen en gehandicapten worden uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren". In hoeverre acht u het van belang voor het functioneren op Vlieland dat de nieuwe burgemeester. behoort tot één van de drie hiervoor genoemde categorieën OS belangrijk 13
OS niet-belangrijk 39
OS geen mening 1

een gezin achter zich heeft staan
OS belangrijk 41
OS niet-belangrijk 13
OS geen mening 0


5.Het selecteren van kandidaten op grond van hun leeftijd staat op gespannen voet met het verbod op leeftijdsdiscriminatie. Anderzijds zijn er argumenten te bedenken waarom de leeftijd van de nieuwe burgemeester op Vlieland relevant kan zijn. Gesteld dat voor u de leeftijd van de burgemeester relevant is, waar gaat dan uw voorkeur naar uit.

OS 30 - 39 jaar 2
OS 40 - 49jaar 33
OS 50jaar of ouder 11
OS geen mening 7