TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 28-12-2004

Televisie
DE NOTENCLUB
Uitzending vanaf dinsdag 4 januari 2005
Nederland 2 - 21.25 uur

PIANISTEN GLENN CORNEILLE EN DANNY WUYTS
STRIJDEN TEGEN ELKAAR ONDER LEIDING VAN NANCE

DE NOTENCLUB is een muzikaal programma dat al vijf jaar lang in België garant staat voor live muziek van bekend talent, begeleid door twee toppianisten en een stevig orkest. Een programma waarin artiesten schitteren.

In het nieuwe jaar wordt dit programma door de TROS uitgezonden. In deze twaalfdelige serie, gepresenteerd door Nance, die zelf naam heeft gemaakt als zangeres van de popgroep Twenty4Seven, neemt een Nederlands team het op tegen de Belgen. Ieder team bestaat uit een pianist en twee zangers/zangeressen. Nederland wordt vertegenwoordigd door pianist Glenn Corneille en pianist Danny Wuyts wordt door België afgevaardigd. Deze sfeervolle muziekshow bestaat voornamelijk uit geïmproviseerde nummers.

Het gaat als volgt. Achter het podium hangt een aantal borden met een cijfer. Nadat een team een cijferkeuze heeft gemaakt komt er een woord tevoorschijn. Dit woord moet in een lied voorkomen. Met de pianist wordt overlegd naar welk nummer de voorkeur uitgaat. Brengt het team een goed lied ten gehore dan wordt het beloond met een punt. Verschijnt er echter een rode achterkant na opening van het bord dan gaat de beurt naar het andere team. Om meer punten te scoren worden tussendoor vragen gesteld om de algemene kennis van de artiesten te peilen. Het team met de meeste punten is de uiteindelijke winnaar. Aan het eind van een ronde zijn alle woorden bekend. Deze vormen de titel van een lied dat gezamenlijk met het publiek wordt gezongen.

In de eerste aflevering zijn namens Nederland ex-Idol Jim en musicalster Ellen Evers te gast. Voor België worden acteur Dieter Troubleyn, ook bekend van Spangen, en zangeres Isabelle Adam, voorheen Isabelle A, op hun muzikale kennis getest.