Fortis Bank

Fortis zet volgende stap naar verdere vermindering van haar participatie in Assurant, Inc.

Assurant, Inc. dient een aanvraag in bij de U.S. Securities and Exchange Commission opdat Fortis haar Assurant-aandelen zou kunnen verkopen.

Bij de beursgang van Assurant in februari 2004 verklaarde Fortis dat ze van plan was haar resterende belang geleidelijk aan van de hand te doen. Op verzoek van Fortis, conform een registratierechtenovereenkomst aangegaan op het moment van de beursgang, heeft Assurant, Inc. (NYSE: AIZ) vandaag bij de U.S. Securities and Exchange Commission een aanvraag ingediend voor de geplande verkoop van ruim 27,2 miljoen gewone Assurant-aandelen. Deze zullen allemaal worden verkocht door Fortis Insurance N.V.

Morgan Stanley zal de verkoop van aandelen leiden als 'book-running lead manager'.

Elke aanbieding verloopt uitsluitend via een schriftelijk prospectus dat voldoet aan de vereisten van Sectie 10 van de Securities Act van 1933, zoals geamendeerd. Exemplaren van het schriftelijke prospectus zijn verkrijgbaar bij Morgan Stanley, Prospectus Department, 1585 Broadway, New York, New York.

Een aanvraag tot notering van deze effecten is ingediend bij de Securities and Exchange Commission in de Verenigde Staten maar is nog niet gehonoreerd. Effecten mogen niet worden verkocht en een aanbod tot koop mag niet worden geaccepteerd totdat de aanvraag voor een beursnotering gehonoreerd is. Dit persbericht is geen aanbod om effecten te verkopen noch een uitnodiging tot aankoop daarvan. Tevens mogen deze effecten niet worden verkocht in enige staat of land waarin een dergelijke uitnodiging of verkoop voorafgaand aan registratie of kwalificatie volgens de effectenwetgeving in een dergelijke staat of land onrechtmatig is.

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 26,4 miljard (31/12/2004) en circa 52.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:


+32 (0)2 510 53 91
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20