Airspray

PERSBERICHT aantal pagina's: 2

Alkmaar, 4 januari 2005

Resultaat Airspray over 2004 naar verwachting rond 30% lager

Ondanks solide volumegroei van 18% over het jaar 2004, met name in Noord-Amerika, zal het geconsolideerde resultaat van Airspray naar verwachting rond 30% lager zijn dan over 2003. Dit is voornamelijk het gevolg van de voortdurend zwakke Amerikaanse dollar alsmede eenmalige kosten.

Sinds de laatste trading update van Airspray op 11 november 2004, is de dollar/euro koers nog verder verzwakt tot 1,362 (CEB) op 31 december 2004. Alhoewel de volumegroei in de dollargerelateerde markten bijzonder sterk was, kon dit de impact van de zwakke dollar op het resultaat niet compenseren. De verdere daling van de, slechts gedeeltelijk ingedekte, dollar sinds de laatste trading update had een aanzienlijk negatief effect op het resultaat. Daarnaast werd het resultaat van Airspray negatief beïnvloed door een herindeling van kosten en eenmalige advieskosten. Gebaseerd op bovenstaande, verwacht Airspray dat het geconsolideerde resultaat over 2004 rond 30% lager zal zijn dan in 2003.

Airspray laat een continue sterke autonome groei zien, met een volumegroei van 18% voor 2004. Zoals verwacht, heeft Airspray daarnaast haar eerste orders voor de nieuwe Symplicity lotion pomp en de Dual Foamers verscheept.

Gebaseerd op de substantiële inflow van nieuwe orders en projecten houdt Airspray voor het jaar 2005 vast aan de verwachting van een volumegroei van tenminste 15%. Nieuwe retail launches worden binnen afzienbare tijd verwacht. Voor de verwachte dollar inflow voor 2005 heeft Airspray zich, met behulp van verschillende wisselkoersinstrumenten, ingedekt tegen een verdere daling van de Amerikaanse dollar. Op basis hiervan verwacht Airspray in 2005 weer winstgroei te realiseren.

Airspray publiceert de jaarcijfers 2004 op 24 februari 2005.

Profiel Airspray

Airspray is een vooraanstaande fabrikant van innovatieve producenten van consumentenproducten. Airspray levert aan vele dispensers met een hoge toegevoegde waarde, die haar producten levert aan afnemers waaronder multinationals zoals Procter & Gamble, Unilever, Colgate, L'Oréal, Henkel-Schwarzkopf en Johnson & Johnson. Er werken momenteel 120 mensen bij Airspray. Airspray is een 'technology-driven' onderneming. In haar 21-jarig bestaan heeft Airspray zich gespecialiseerd in R&D en het in massaproductie brengen en wereldwijd vermarkten van innovatieve dispensers. Airspray heeft op dit moment meerdere typen dispensers, die alle zonder drijfgassen werken. Airspray is genoteerd aan Euronext Amsterdam sinds 28 mei 1998. In de V.S. worden aandelen van de onderneming verhandeld op de "Over-the-Counter" markt ("AYAKY").

/ / / / /



Airspray