3 e persbericht van dinsdag 4 januari 2005

Eindhoven 04-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Kras op auto leidt tot handgemeen

De politie heeft dinsdag rond 15.00 uur twee mannen (79 en 46 jaar oud) uit Eindhoven aangehouden. De oudste van hen had zijn auto naar een garage aan de Friezenkampstraat gebracht en constateerde later dat er een kras op zijn auto zat. Met de andere verdachte en diens zoon ging de man terug naar de garage en daar ontstond een handgemeen waarbij een 35-jarige medewerker van de garage geslagen werd. Ook werden de nodige bedreigingen geuit De politie maakt proces-verbaal op tegen de twee en doet verder onderzoek naar de juiste toedracht. De derde man wordt nog door de politie gehoord.

Eindhoven: Verkeerscontroles

Dinsdagmiddag heeft de politie verkeerscontroles gehouden op de Hastelweg, de Elburglaan en de Strijpsestraat. Er zijn veertien bestuurders bekeurd. Er werd bekeurd voor het rijden door rood, geen rijbewijs bij zich hebben en het rijden zonder helm. Een man kreeg een bekeuring, omdat hij geen rijbewijs had. Een automobilist reed op de Elburglaan 43 km te hard.

In de stadsdelen Stratum en Gestel voerde de politie op verschillende plaatsen controles uit. Daar werden elf bekeuringen opgemaakt, onder meer voor het niet dragen van de valhelm, niet handsfree telefoneren in de auto en het niet dragen van de autogordel.

Eindhoven: Gestolen auto

Dinsdag rond 12.15 uur is door de politie in de Kruisstraat na een achtervolging een gestolen auto aangetroffen. Surveillerende agenten zagen de auto, een Dodge Van, rijden in de Menno van Coehoornlaan. De bestuurder ging er bij het zien van de politie vandoor. Er volgde een achtervolging waarbij de bestuurder over fietspaden en tegen het verkeer in reed. Uiteindelijk botste de bestuurder in de Kruisstraat tegen een lantaarnpaal. Daar nam de bestuurder de benen. Hij is door de politie niet meer aangetroffen. De Dodge was afgelopen nacht in de Gestelsestraat gestolen.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Dinsdagmiddag tussen 14.30 en 16.30 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg. Er zijn 37 automobilisten bekeurd. De snelste reed 77 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.