Ingezonden persbericht

persbericht

begin goed met Toneelgroep Amsterdam!

Sonic Boom 7, 8, 9 januari 05, Oom Wanja 11, 12 januari 05, De kruistochten 13, 14, 15 januari 05 in Stadsschouwburg Amsterdam

Begin januari staat Toneelgroep Amsterdam met drie bijzondere producties in Stadsschouwburg Amsterdam. Na een zeer succesvolle buitenlandse tournee speelt Sonic Boom van de Vlaamse Topchoreograaf Wim Vandekeybus voor het laatst op 7, 8 en 9 januari. Een indrukwekkende Joop Admiraal, Kitty Courbois en Titus Muizelaar gaan een heftige confrontatie aan met acht dansers van Ultima Vez. De laatste voorstellingen van Oom Wanja in een gedurfde, verstilde en liefdevolle regie van Olivier Provily, spelen op 11 en 12 januari. Acteurs hierin zijn ondermeer: Barry Atsma, Hugo Koolschijn en Leon Voorberg. Tot slot wegens groot succes kan het publiek genieten van drie extra voorstellingen van De kruistochten op 13, 14, en 15 januari. Roeland Fernhout, Hans Kesting en Johanna ter Steege e.a. schitteren in dit eerste deel van de huwelijksvierluik van Ivo van Hove.

Bijgaand het persbericht en de scènefoto 's van de voorstellingen, deze zijn te downloaden via de onderstaande linken of via onze website: <:http:>www.toneelgroepamsterdam.nl (wachtwoord: pers, inlognaam: 0405). De scènefoto's zijn rechtenvrij te gebruiken tijdens de looptijd van de productie, mits de fotograaf Chris van der Burgt wordt vermeld.

Sonic Boom

foto: Chris van der Burght

v.l.n.r.: Laura Arís Alvarez, Joop Admiraal en Ina Geerts

http://tga.kolibrie.net/seizoen_0203.htm#sonicboom

Oom Wanja

foto: Kurt van der Elst

v.l.n.r. Leon Voorberg, Gunilla Verbeke, Barry Atsma

http://tga.kolibrie.net/0405_wanja.htm

De kruistochten

foto: Chris van der Burght

v.l.n.r. Fred Goessens, Karina Smulders en Hans Kesting

http://tga.kolibrie.net/0304_kruistochten.htm