AutoRai

Kia stapt in Schaatsen

(6-1-2005)
Kia Nederland heeft onlangs overeenstemming bereikt met een groot aantal internationale schaatsbonden tot sponsoring van hun teams. Tijdens de Europese Kampioenschappen Allround in Heerenveen in het weekend van 7, 8 en 9 januari zullen meer dan 70 procent van de deelnemende landen Kia logoâs op hun pakken dragen. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het schaatsen dat zoveel schaatsers betrokken zijn in een overeenkomst.

Het Koreaanse automerk verbond haar naam tot nu toe vooral aan belangrijke tennis- en autosport evenementen zoals de Australian Open, Davis Cup en de Dakar Rally. In 2004 is Kia gestart met sponsoring van de Koreaanse schaatsbond, aangezien de Nederlandse importeur ook een prima match met schaatsen ziet. âHet is vooral een kwestie van het kweken van sympathieâ, aldus Thomas Pril, Marketing Manager van Kia Nederland.

âMede hierom hebben we besloten in 2005 opnieuw de schaatssport te sponsoren en ons contract uit te breiden met een groot aantal internationale schaatsbonden. Tijdens alle internationale wedstrijden in het seizoen 2005, treedt Kia Nederland op als een van de hoofdsponsors van onder andere Rusland, Zweden, Finland, Belarus/Wit Rusland, Roemenië, Oekraïne, Hongarije, Tsjechië en Polen. Stuk voor stuk landen met kansrijke talenten, die door de intrede van sponsoring over veel betere faciliteiten kunnen beschikken.

Door deze uitbreiding wordt de schaatssport in zijn algemeen een stuk spannender. Nu is er slechts een klein aantal landen zoals Nederland die alle overwinningen binnenhalen. Meer competitie uit andere landen maakt de sport fors aantrekkelijkerâ, besluit Pril.

De pakken van alle bondsschaatsers van de betreffende landen, zowel mannen als vrouwen, zullen voorzien zijn van Kia logoâs. Tijdens de eerste belangrijke krachtmeting van het schaatsseizoen de EK Allround in Heerenveen komend weekend zal dit voor het eerst te zien zijn.

De bemiddeling tussen Kia Nederland en de diverse schaatsbonden verliep via het Nederlandse sportmarketingbureau Sport Navigator te Apeldoorn. Detacheerder Yacht, onderdeel van Randstad, is naast Kia eveneens betrokken in dit unieke project. Over de invulling van volgend jaar wordt momenteel nog onderhandeld.