Gemeente Geldrop-Mierlo


07 januari 2005

Mien van de Kerkhof Mierlose Mens 2005
Bekendmaking tijdens nieuwjaarsreceptie

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Geldrop-Mierlo, op 3 januari jl., is de Mierlose Mens 2005 bekend gemaakt. In aanwezigheid van vele Mierlonaren en Geldroppenaren, maakte burgemeester Donders bekend dat de keuze voor dit jaar is gevallen op mevrouw Mien van de Kerkhof. Zij volgt hiermee Frans van Grunsven op die vorig jaar deze eretitel inclusief bijbehorend beeld in ontvangst mocht nemen.

Burgemeester Donders omschreef mevrouw Van de Kerkhof als een échte duizendpoot. Iemand die niet goed nee kan zeggen en altijd voor iedereen klaar staat. Na de geboorte van haar kinderen vond ze een weg in het vrijwilligerswerk in Mierlo. Al snel wisten velen haar te vinden omdat ze zo handig en actief was.

NOG ALTIJD ACTIEF
Mevrouw Van de Kerkhof is al jaren actief binnen Huize Bethanië. Ze assisteert binnen de handwerkgroep en verricht verder nog diverse andere hand- en spandiensten. Ze was jarenlang actief voor het Rode Kruis, coördineerde de collectes en deed huisbezoeken. Ze organiseerde bedevaartreizen naar Beauraing. Ook was ze bereid om de kerk schoon te houden en was ze bestuurslid van Tourclub Mierlo. Vandaag de dag bezorgt ze nog de nestor in een deel van Mierlo.

BEDUUSD
Een beetje beduusd en duidelijk verrast nam mevrouw Van de Kerkhof de eretitel in ontvangst. Dat de aanwezigen het eens waren met deze keuze werd duidelijk na het hartverwarmende applaus dat volgde op de bekendmaking.