Politie Groningen

Persberichten vrijdag 7 januari 2005

Provincie Groningen 07-01-2005 -

Westerbroek: Duitser raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft donderdagnacht het rijbewijs van een 35-jarige automobilist uit het Duitse Norden ingevorderd. De man reed over de A7 in de richting van Groningen en haalde ter hoogte van Westerbroek met een snelheid van 180 km per uur een politieauto in. Op de A7 mag 120 worden gereden. De verdachte werd in Groningen staande gehouden. Hij kreeg een bekeuring voor te hard rijden en moest terstond zijn rijbewijs inleveren.

Winschoten: snelheidscontrole
Mr. D.U. Stikkerlaan
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd 150 voertuigen, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 78 km.

Zevenhuizen: bedrijfsongeval
De eigenaar van een kalvermesterij aan De Haspel-Boven in Zevenhuizen is donderdagmorgen zwaar gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in zijn bedrijf. De man was samen met een werknemer bezig met het vervangen van hekken. Daartoe werden de oude hekken 100 kg per stuk versleept. Bij het wegzetten van één van de hekken kwam het slachtoffer door onbekende oorzaak te vallen waarbij het hek op hem terechtkwam. Een stapel reeds verplaatste hekken viel om en kwam eveneens op het slachtoffer terecht. Na eerste hulp van de bemanning van de traumahelikopter is het slachtoffer met hoofd, borst- en beenletsel overbracht naar een ziekenhuis.

Groningen: snelheidscontrole
De politie heeft donderdagochtend op de Roderwolderdijk een snelheidscontrole gehouden. Van de in totaal 241 gepasseerde autos reden 32 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Groningen: snelle rijder moet rijbewijs inleveren
De politie heeft donderdagmiddag op de Beneluxweg het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige man uit IJlst. De Fries reed op de Oostelijke ringweg 133 km/uur, waar 70 km/uur is toegestaan. Door deze forse overschrijding van de maximumsnelheid moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: jonge heler heeft meer op zijn kerfstok
Op de Grote Markt heeft de politie donderdagmiddag een 14-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor heling. Politieagenten zagen de jongen op een damesfiets rijden en dat op de fiets geen orgineel slot zat. Bij navraag bleek dat de fiets in april 2002 vanaf de Friesestraatweg was weggenomen. Hij verklaarde de fiets van een vriend te hebben gekregen. Na verhoor bekende de jongen in november 2004 ook diverse goederen uit de kleedkamer van een voetbalvereniging aan het Koerspad te hebben gestolen. Daarnaast bekende hij de diefstal van een vouwfiets vanaf het Noorderstation en de diefstal van fietsonderdelen. Ook de vriend van de verdachte, een 16-jarige jongen uit de stad, werd gehoord. Hij bekende enkele diefstallen te hebben gepleegd. Daarnaast deed de jongen afstand van een damesfiets, een zadel en een trainingsbroek. Op grond van de verklaringen van de verdachten werd een onderzoek in een schuur bij een woning aan de Nijesteinheerd verricht. In deze schuur trof de politie vier fietsen aan, die van diefstal afkomstig zijn. Het onderzoek naar de verdachten wordt voortgezet.

Groningen: rijden onder invloed
De politie heeft donderdagavond op de Noorderhaven een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de man achter uit een eenrichtingsweg inrijden. Bij navraag bleek de auto van de Stadjer niet te zijn verzekerd, waarna de automobilist werd gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij ook alcohol had gedronken. Na de ademanalyse op het politiebureau bleek dat de verdachte omgerekend 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De auto van de Stadjer werd voor nader onderzoek op het politiebureau gestald. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: wildplasser geeft valse naam op
De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt een 18-jarige man uit Assen aangehouden voor wildplassen en het opgeven van een valse naam. De Drent urineerde tegen een paal en werd hiervoor bekeurd. De door hem opgegeven naam correspondeerde niet met zijn
identificatiebewijs. Hij kreeg vervolgens twee bekeuringen uitgereikt: een voor het wildplassen en een voor het opgeven van een valse naam. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: baldadige mannen op de bon
In de Oosterstraat heeft de politie donderdagnacht twee jongens van 17 jaar, respectievelijk uit Eelde en Haren, aangehouden voor baldadigheid. Het duo had in de Oosterstraat diverse fietsen omgegooid. Met behulp van de cameras van het cameratoezicht konden de verdachten worden ingerekend. Op het politiebureau kregen beiden een bon voor baldadigheid. Na verhoor mochten zij het politiebureau verlaten.