Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht 07-01-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Overval op woning

ZEIST Op donderdag 6 januari werd een vrouw in haar woning overvallen.

Rond 16.30 uur werd op de Laan van Vollenhove door een man aangebeld bij de woning van een 70-jarige vrouw. Zij deed open en de man meldde dat hij van de Belastingsdienst was, waarop zij hem binnen liet. Tijdens het gesprek gaf de man aan naar het toilet te moeten. Dat deed hij en vervolgens kwam een andere man, vermoedelijk door de eerste man de woning binnen gelaten, de woonkamer van de vrouw binnen. Zij werd bedreigd met een wapen en beroofd van haar pinpas. De tweede verdachte verliet daarop de woning en kort daarna ging ook de eerste verdachte weg.

De vrouw waarschuwde vervolgens de politie en er werd direct een onderzoek in de omgeving ingesteld. Daarbij werd aan de hand van het signalement in de omgeving een 35-jarige Algerijn aangehouden. Uit onderzoek bleek echter dat hij niets met de overval te maken had, maar daar zijn verblijfstatus niet duidelijk was, is hij voor verder onderzoek overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Door de politie wordt het onderzoek voortgezet.

Snelheidscontrole

DE BILT Op donderdag 6 januari heeft de politie van 15.30 uur tot 16.30 uur op de Amersfoortseweg met een lasergun een snelheidscontrole gehouden. Negen bestuurders reden te hard en werden bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed 118 km/u.

Alcoholcontrole Bobof Bon?

ZEIST Van donderdagavond 6 tot vrijdagmorgen 7 januari vond in het kader van de campagne Bobof bon? in Binnensticht een alcoholcontrole plaats. Tijdens de controle werd de 117e verdachte van het misdrijf rijden onder invloed aangehouden. Het totaal aantal afgenomen blaastesten in de campagneperiode staat met deze controle op 7768.

Resultaten afgelopen controle:

Van 20.00 tot 21.15 uur controleerde de politie in Groenekan op de Koningin Wilhelminaweg en de Nieuwe Weteringseweg 333 bestuurders. Een 57-jarige inwoner van Maartensdijk had te veel gedronken; hij blies 465 ug/l.

Van 22.10 tot 24.00 uur werden op onder andere de Langbroekerdijk in Driebergen, de Schoudermantel in Bunnik en de Singel in Odijk 225 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Tegen twee bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt. Een 55-jarige vrouw uit Leersum blies 235 ug/l en een andere bestuurder (gegevens onbekend) blies 285 ug/l.

Van 01.00 tot 02.30 uur werd nogmaals in Bunnik en Driebergen en Zeist (Utrechtseweg, Arnhemse Bovenweg) gecontroleerd en hier reden 3 van de 32 gecontroleerde bestuurders onder invloed. Van een 36-jarige man uit Zeist werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij 590 ug/l blies. Een 19-jarige Utrechter blies 280 ug/l en een 24-jarige man uit Vianen blies 560 ug/l. Strafbaar is 220 ug/l. Beschonken bestuurders die meer dan 570 ug/l blazen, moeten hun rijbewijs inleveren.

Campagne:

In de gemeenten Zeist, Bunnik, De Bilt en Driebergen-Rijsenburg houdt de politie van oktober 2004 tot oktober 2005 iedere week alcoholcontroles op diverse locaties in de verschillende gemeenten. Deze intensieve handhavingsperiode heeft vorm gekregen in de campagne Bobof Bon? in Binnensticht? en heeft tot doel om het aantal weggebruikers dat onder invloed van alcohol rijdt, terug te dringen.