Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 7 januari 2005

Fietsendief op heterdaad aangehouden

Oplettende getuige waarschuwde politieagenten. Elf jarige jongen dolgelukkig met zijn fiets naar huis.

Enschede

Op donderdag 6 januari '05 omstreeks 17.30 uur werden surveillerende agenten aangesproken door een vrouw. Zij had gezien hoe een man met een fiets op zijn rug was weggelopen vanaf het Hendrik Jan van Heekplein naar de Kalandergang in Enschede.De agenten zijn daarop ook die richting opgelopen. Daar zagen zij hoe een 24 jarige man uit Enschede probeerde met een steen het slot van een fiets te forceren. De man, een bekende van de politie, verklaarde aan de agenten dat hij zijn sleuteltje kwijt was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De fiets werd in beslag genomen. Op het politiebureau hield de aangehouden man vol dat het zijn eigen fiets betrof waarvan hij het slot wilde forceren. Omstreeks 20.45 uur kwam een 11 jarige jongen uit Enschede aan het politiebureau. Hij wilde aangifte doen van diefstal van zijn fiets. Dit bleek om de fiets te gaan die in beslag was genomen onder de 24 jarige man. Het sleuteltje van de 11 jarige jongen paste en hij is dolgelukkig met zijn fiets naar huis vertrokken. De verdachte werd in verzekering gesteld en opgesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-002548)

Rijbewijs ingenomen

Automobilist reed 74 km/h te hard

Enschede

Op de A35 te Enschede werd op donderdag 6 januari '05 omstreeks 14.27 uur een 49 jarige man uit Hengelo gecontroleerd op snelheid. Hij reed 174 km/h alwaar 100 km/h was toegestaan. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-002434)

Motorrijder onderuit

Bestuurder werd met een pijnlijk enkel overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis

Almelo

Een 22 jarige motorrijder uit Vroomshoop reed op donderdag 6 januari '05 omstreeks 22.15 uur over de Henriette Roland Holstlaan in Almelo. Ongeveer 10 meter vanaf de afrit kwam de bestuurder met zijn motor ten val omdat het achterwiel door gladheid uitbrak. Hij gleed 25 meter door en kwam in de berm terecht. De motorrijder werd met een pijnlijk enkel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De motor werd afgesleept. (05-002615)

Agressieve winkeldief aangehouden

Man stal onder andere een fles ammonia en lepels

Enschede

Op donderdag 6 januari omstreeks 15.27 uur werd een 39 jarige winkeldief uit Enschede na zijn aanhouding door het winkelpersoneel van een supermarkt aan de Noorderhagen agressief. Hij probeerde te ontsnappen aan zijn aanhouding. Daarom hield het personeel van de betreffende supermarkt hem onder controle en droegen hem over aan de politie. De man ontkende dat hij iets gestolen had. De agenten zagen dat de man gestolen lepels bij zich had. De man werd op gesloten in het politiebureau en in verzekering gesteld omdat hij verdacht wordt van diefstal door middel van geweld. De 41 jarige medewerker van de supermarkt deed aangifte. (05-002469.)

Gewond door bierglas

Verdachte werd in het ziekenhuis aangehouden

Enschede

Op vrijdag 7 januari 2005 omstreeks 3.03 uur was er onenigheid in een horecagelegenheid in het centrum van Enschede. Een 20 jarige man was inmiddels met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij was met een bierglas in zijn gezicht geslagen. De verdachte was niet meer in de horecazaak. De agenten gingen daarop naar het ziekenhuis alwaar zij het 20 jarige slachtoffer aantroffen. Hij deed aangifte van mishandeling. De verdachte, een 21 jarige man uit Enschede, zat ook in de wachtruimte van het ziekenhuis. Hij werd daarop aangehouden. De verdachte had, door het slaan met een glas, verwondingen opgelopen aan zijn vinger. Na behandeling in het ziekenhuis werd hij overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. De 20 jarige man was door het glas gewond geraakt aan zijn neus. De Politie Twente onderzoekt de mishandeling. (05-002655)

Brand door molotovcocktails

Vuur was gedoofd door aanwezige personen in de woning.

Enschede

Op donderdag 6 januari '05 omstreeks 17.46 uur kwam er melding van een brand in een woning aan de Usselerweg in Enschede. Nog voor de komst van de brandweer was het vuur gedoofd. De brand was ontstaan door twee zogenaamde molotovcocktails. De flessen waren door het raam van de woonkamer de woning ingegooid. In de flessen zat een brandbare vloeistof. In de woning bevonden zich zes personen. Salvage werd in kennis gesteld en de woning had roetschade opgelopen. De Politie Twente heeft de zaak in onderzoek. (05-002566)

Verkeerscontrole

Ongeveer 400 bestuurders hebben een blaastest afgelegd en niemand had meer dan 0,5 promille alcohol gedronken.

Enschede

Door de Politie Twente werd een verkeerscontrole gehouden op onder andere de Oldenzaalsestraat, Hengelosestraat en Deurningerstraat in Enschede. Ongeveer 400 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Geen enkele bestuurder blies boven de 0,5 promille. Er werden zes bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Verder werden er boetes uitgedeeld voor het opvoeren van de bromfiets, rijden met gladde band, rijden over het fietspad, voeren van mistlamp, het niet dragen van de helm, te hard rijden, rijden zonder rijbewijs en het rijden zonder verlichting. (05-002519)

Eenzijdig ongeval

Vrachtwagen "verliest" twee wielen

Ootmarsum

Op donderdag 6 januari, omstreeks 12.30 uur reed een 36 jarige bestuurder van een kleine vrachtauto met over de Denekamperweg te Ootmarsum. De vrachtauto was aan de achterzijde voorzien van dubbele wielen. Op een gegeven moment liep het linkerachterwiel van zijn vrachtauto er af. Het wiel kwam tegen een geparkeerde auto van een 33 jarige vrouw uit Tubbergen. De auto werd hierdoor behoorlijk beschadigd. De bestuurder heeft dit niet gemerkt, maar op de Mors liep het tweede wiel aan de linkerachterzijde eraf, waardoor de vrachtauto op de as kwam te liggen. Zowel de auto als het wegdek werd hierdoor beschadigd. Vermoedelijk zijn de wielmoeren van het wiel dat er het eerst is afgelopen niet voldoende aangedraaid. Tegen de eigenaar wordt proces verbaal opgemaakt. (05-002381)

Parkeren verboden

Situatie rond sporthal gewijzigd

Rossum

Op donderdag 6 januari zijn de parkeerverbodsborden geplaatst aan de Father Raatgerstraat te Rossum, in de directe omgeving van het sportcentrum. Bij een eerste inventarisatie op donderdagavond bleek dat nog vele bestuurders hun auto foutief hadden geparkeerd. Door middel van waarschuwingsbriefjes zijn deze mensen gewaarschuwd. Gezien de nieuwe situatie zullen de mensen de komende twee weken gewaarschuwd worden. Hierna zal er bij foutief parkeren bekeurd gaan worden. (05-002581)

Inbraak in bedrijf

Veel materiele schade veroorzaakt

Borne

Een 27 jarige eigenaar van een bedrijf aan de Ambachtstraat in Borne zag donderdagmorgen 6 januari bij het openen van zijn bedrijf dat er was ingebroken. Een rooster en een gedeelte van een muur was weggebroken om toegang tot het pand te krijgen. Uit het bedrijf werd een kluis met inhoud en een kleurentelevisie weggenomen. De waarde van het weggenome is nog niet bekend. (05-002240)

Milieuovertreding

Bedrijfsafval wordt niet gescheiden aangeboden voor transport

Oldenzaal

Op donderdag 6 januari werd bij een bedrijf aan de Textielstraat te Oldenzaal een rolcontainer die aan de weg stond gecontroleerd. De container werd aangeboden voor transport. In de container werd bedrijfsafval aangetroffen, maar ook een aantal jerrycans die resten van chemisch afval bevatten, die als gevaarlijk afval afgevoerd diende te worden. In samenwerking met de afdeling milieu van de gemeente Oldenzaal is de inhoud van de container onderzocht. In de container werd ook nog een plasticzak met kleine flesjes aangetroffen. In diverse flesjes zat nog restvloeistof. Het bedrijf is verplicht de gevaarlijke afvalstoffen gescheiden in te leveren. Tegen het bedrijf wordt proces verbaal opgemaakt. (05-002241)

Gordelcontrole

Gemiddeld tien procent automobilisten draagt geen gordel

O.a. Oldenzaal, Hengelo, Harbrinkhoek en Goor

Op donderdag 6 januari is op verschillende locaties in Twente een verkeerscontrole gehouden op o.a. het dragen van de autogordel. Gemiddeld maakt tien procent van de bestuurders geen gebruik van de gordel. Bij een controle in Oldenzaal tussen 10.00 en 12.00 uur werden 103 bestuurders gecontroleerd. Dertien bestuurders werden hier bekeurd. Tijdens de controle in Harbrinkhoek, van 09.30 tot 10.45 aan de Almeloseweg werden negen bestuurders bekeurd. Eén automobilist kreeg hier een proces verbaal voor het voeren van een meertonige hoorn. In Goor werden aan de Enterseweg en in Markelo aan de Pr. Irenestraat eveneens dertien bestuurders bekeurd voor hetzelfde feit. B ij een controle in Hengelo aan de Holtersweg werden in totaal 78 bestuurders gecontroleerd. Hier werden 7 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Eén bestuurder werd bekeurd voor het niet handsfree telefoneren. (05-002499)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --