Stadsdistricten

Utrecht 07-01-2005 - Nieuwsberichten stad Utrecht

Vechtpartij

UTRECHT Op zaterdag 1 januari rond 00.30 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk op het Equatorplein.

Een groep jongeren stond op het Equatorplein naar vuurwerk te kijken toen een andere groep jongeren vuurwerk naar hen gooiden. Hierdoor ontstond een vechtpartij. Een 25-jarige man uit Utrecht werd verschillende malen door meerdere personen op zijn hoofd geslagen en geschopt. Hij wist te vluchten en moest voor behandeling naar het Diaconessenziekenhuis. Hier bleek dat hij twee grote hoofdwonden had en een hersenschudding.

Signalement verdachte 1:

- blanke man

- ongeveer 18 jaar

- 1.80 meter

- normaal postuur

- gemilimeterd blond haar

- stoppelbaardje

Signalement verdachte 2:

- getinte huidskleur

- ongeveer 16 jaar

- 1.60 meter

- zwart haar

De politie is op zoek naar eventuele getuigen van de vechtpartij. Of naar mensen die de verdachten herkennen. Zij kunnen contact opnemen met de politie Utrecht, district Tolsteeg, via 0900-8844 of via de anonieme meldlijn 0800-7000.

Verdachten aangehouden

UTRECHT Door politieagenten werd vrijdag rond 04.10 uur gezien dat vier jongens zich verdacht ophielden op de Croeselaan. Zij stonden in een portiek, waarna een van hen zich naar een bedrijf begaf. Direct daarna constateerde een van de agenten dat een ruit van dat bedrijf was vernield. Hierop werd de achtervolging op het viertal ingezet. Twee van hen gingen er in twee autos vandoor. Na een korte achtervolging wisten zij op het Brederoplein de autos te verlaten en rennend vandoor te gaan.

Twee anderen gingen er lopend vandoor. Een van deze twee, een 18-jarige Utrechter, kon op de Jeremias de Deckerstraat worden aangehouden. Een ander sprong in de buurt van de Bleekstraat het water in. Omdat een zoekactie op dat moment niet het gewenste resultaat had, werd de brandweer opgeroepen. Op een bootje werd gebroederlijk het water afgezocht. Bij de Kruisvaartbrug trof de politie een 16-jarige Utrechter aan, die tot zijn middel in het water stond.

Tijdens de zoektocht naar de verdachten is op de Westerkade nog een man aangehouden, omdat hij bij het zien van de agenten wegrende. Deze 24-jarige inwoner van Bilthoven had enkele spuitbussen bij zich. Hij deed hiervan afstand.

Dronken autobestuurders

UTRECHT Op het Zandpad trof de politie donderdag rond 05.30 uur een 31-jarige Veenendaler aan. Hij zat achter het stuur en rook naar alcohol. De man kon zich niet legitimeren. Na zijn aanhouding bleek dat hij teveel alcohol genuttigd had (480 ug/l). Hierop ontving hij een boete voor alcoholgebruik, alsook niet tonen van het rijbewijs. UTRECHT Agenten troffen op de Vleutenseweg een 32-jarige automobilist uit Utrecht aan, die teveel gedronken had. De man bleek met 730 ug/l teveel gedronken te hebben. Hij werd aangehouden.