Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht 07-01-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Automobilist onder invloed botst op muur

NIEUWEGEIN Een 21-jarige automobilist uit Nieuwegein is op vrijdag 7 januari omstreeks 03.40 uur betrokken geraakt bij een ongeval en waarna bleek dat hij alcohol had gedronken.

Bij de politie was een melding gekomen dat een auto tegen de gevel van een woning aan de Schouwstede was gebotst. De Nieuwegeiner raakte niet gewond en verklaarde dat de vloermat het gaspedaal had geblokkeerd. Na de ademanalyse bleek dat hij 490 ug/l. alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Automobilist aangehouden

LOPIK De politie heeft een 29-jarige automobilist uit Montfoort aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Politiemensen controleerden hem op de Laan van Grebenstein en constateerden alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau bleek hij 785 ug/l. alcohol in zijn lichaam had waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Gestolen invalidevoertuig in water

NIEUWEGEIN Op donderdag 6 januari omstreeks 19.30 uur kreeg de politie een melding van een passant die een invalidevoertuig in het water langs het Groene Pad had zien liggen.

Daar niet duidelijk was of er ook mogelijk iemand in het water zou kunnen liggen werd de brandweer en duikers gewaarschuwd. De duikers zochten het water ruim af, maar er werd niemand aangetroffen. Inmiddels meldde zich een persoon die verklaarde dat het invalidewagentje eerder op de avond was gestolen bij het verzorgingstehuis aan De Ringfazant. Het onderzoek naar de diefstal wordt voortgezet.

Snelheidscontrole

POLSBROEK Bij een snelheidscontrole op donderdag 6 januari tussen 16.30 en 17.30 uur op de Zuidzijdseweg ter hoogte van De Kwakel werden acht bestuurders betrapt op overschrijding van de toegestane snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u.