Politie Zuid-Holland-Zuid

07/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

07-01-2005

DIEFSTAL MET GEWELD
PAPENDRECHT Een werknemer van een winkel aan winkelcentrum Den Briel in Papendrecht is donderdagmorgen 6 januari mishandeld door een onbekend persoon. Omstreeks 11.00 uur ging het alarm in de winkel af. Een vrouw en een man liepen op dat moment naar buiten. Op de vraag of ze wilden stoppen, reageerden de twee niet. Twee personeelsleden gingen er achter aan. Een van hen werd toen mishandeld. Het slachtoffer, een 22-jarige man uit Dordrecht, kreeg een aantal vuistslagen op zijn gezicht en meerdere schoppen. Hij heeft aantal bulten op zijn hoofd en een pijnlijke knie. De twee dieven hebben kunnen ontkomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

VUURWERK ONDER ZADEL
GORINCHEM De politie heeft donderdagmiddag 6 januari een 35-jarige man uit Gorinchem aangehouden omdat hij op de Appeldijk zijn snorfiets op een invalidenparkeerplaats had neergezet. Wat nog opmerkelijker was, was dat de man vuurwerk onder zijn zadel had. Het ging om zeven pakketjes van tien astronauten en 12 losse astronauten. De man is heengezonden met een proces-verbaal. Het vuurwerk wordt vernietigd.

VALSE NAAM, GEEN RIJBEWIJS EN GEEN ID-KAART
GORINCHEM De politie heeft in de vroege morgen van vrijdag 7 januari een 22-jarige man uit Leerdam aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs, het opgeven van een valse naam en het niet bij zich hebben van identificatie. De man kreeg op de Spijksesteeg een stopteken van de politie. Hij vertelde de agenten dat zijn rijbewijs thuis lag en zijn id-kaart niet bij zich had. Op het bureau gaf hij vervolgens een valse naam op en bleek dat hij onder zijn echte naam geen rijbewijs had. De man heeft drie procesverbalen gekregen.

AANGEHOUDEN VOOR OPENSTAANDE BOETES
MEERKERK De politie heeft vrijdagmorgen 7 januari op de A27 richting Breda een 25-jarige man en een 25-jarige vrouw uit het Belgische Gent aangehouden omdat zij gesignaleerd stonden voor openstaande boetes. De twee hadden boetes openstaan voor het gebruik van harddrugs, het doen van hun behoefte op daarvoor niet bestemde plaatsen en slapen op openbare plekken waar dat niet is toegestaan. Ze zijn ingesloten.