Politie Zuid-Holland-Zuid

07/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

07-01-2005 - Persberichten District I

HARDDRUGS
DORDRECHT De politie heeft donderdagmiddag 6 januari twee mannen van 21 en 35 jaar uit Dordrecht aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs. De twee stonden op een parkeerplaats nabij het Kasperspad toen een motoragent ze opmerkte. De twee stopten iets weg toen ze de agent zagen aankomen. In de auto bleken drie wikkels harddrugs te liggen. In het handschoenenvak werden nog 21 lege wikkels gevonden.

VERNIELINGEN EN GEWELD; POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben of meer weten van de vernielingen en openlijke geweldplegingen in de wijk Sterrenburg tijdens de jaarwisseling.De politie is vooral op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van het afsteken van lawinepijlen door een groep jeugd op en in de omgeving van het Lunenburgplein/Slangenburg. Dit vuurwerk werd afgestoken in de richting van politiemensen ter plaatse. Dit gebeurde op het moment dat de politie enkele charges uitvoerde om de openbare orde te herstellen. Het is de politie bekend dat omstanders video-opnamen hebben gemaakt van deze openlijke geweldpleging. Ook twee basisscholen aan de Ockenburg en de Schuilenburg werden vernield. Een groot aantal ruiten werd vernield. Op de Galileilaan, Jagerweg en Lunenburg werden bushokjes vernield. Ook sneuvelde een ruit van een portiekflat. De politie vraagt mensen die deze jongeren kennen of iets gezien hebben contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

SOFTDRUGS
DORDRECHT De politie heeft donderdagmiddag 6 januari een 15-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden omdat hij een joint zat te roken op een bankje in het Merwesteinpark. Dit is een overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening Dordrecht. Het gebruik van softdrugs in het park is overlastgevend voor andere bezoekers in het park.De jongen heeft afstand gedaan van de joint. Hij is heengezonden met een proces-verbaal.

OPENBARE DRONKENSCHAP
DORDRECHT De politie heeft donderdagmiddag 6 januari een 57-jarige man aangehouden voor openbare dronkenschap. De man was met de taxi vanuit Rotterdam naar Dordrecht gekomen. Toen hij de taxirit van 60 euro moest betalen, bleek dat hij dit niet kon omdat hij te weinig geld bij zich had. Ook beschadigde hij een taxi. De man werd ingesloten. Hij kon zich de volgende ochtend niet meer veel herinneren van wat er was gebeurd. De man krijgt proces-verbaal.

MAN KRIJGT ONGELUK MET DRANK OP ACHTER HET STUUR ZWIJNDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van 7 januari een 27-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden nadat hij met teveel alcohol op achter het stuur uit de bocht was gevlogen op de Stationsweg. De man kwam uit de richting van de Karel Doormanlaan. Hij kon zijn voertuig niet meer onder controle houden en reed tegen een verkeersbord aan. De auto raakte flink beschadigd. De man verklaarde tegenover de politie gedronken te hebben. Na een blaastest heeft hij een rijverbod van zes uur gekregen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.