MERKPLAATS BV

De Fietsfabriek(r) opent nieuwe vestiging in Den Haag

Meer en meer bepalen de handgemaakte fietsen van de Fietsfabriek het straatbeeld. Was dit ooit alleen het geval in Amsterdam, tegenwoordig lijkt heel Nederland .in de ban. van de Fietsfabriek-fiets. Zelfs in New York, Londen en Berlijn zijn de bijzondere rijwielen reeds gesignaleerd. Reden dus om snel uit te breiden. Met de opening van twee nieuwe vestigingen begint deze broodnodige uitbreiding gezicht te krijgen.

Enige tijd geleden begon de Fietsfabriek in het hartje van Amsterdam als ambachtelijk familiebedrijfje. Nu, enkele jaren later zijn de fietsen en dan met name de bakfiets een begrip in de Amsterdamse grachtengordel. Menig bn-er rijdt tegenwoordig door weer en wind om zijn of haar kroost per bakfiets naar school te brengen. Zo werden o.a. Beau van Erven Dorens en Mariska Hulscher reeds als trotse eigenaar gespot.

Binnenkort zal in Den Haag de nieuwe vestiging van de Fietsfabriek geopend worden. Dit zal gebeuren in een schitterend oud pand aan de Tasmanstraat aldaar. De feestelijke opening zal zich op zaterdag 8 januari op een ruime belangstelling kunnen verheugen. De Haagse bevolking zal nog vreemd opkijken wanneer Amalia en haar broertje of zusje binnenkort per koninklijke bakfiets naar het kinderdagverblijf gereden worden.

Behalve deze nieuwe vestiging zal ook op het welbekende Amsterdamse Waterlooplein een nieuwe winkel met werkplaats geopend worden. En alsof dit nog niet genoeg is, sinds kort worden de eerste fietsen van de Fietsfabriek in Denemarken aan de man gebracht. Hiermee lijkt de eerste serieuze stap naar het buitenland te zijn gezet.

Om te voorkomen dat deze populaire fietsen worden nagemaakt zijn alle modellen in heel Europa juridisch beschermd door het Amsterdamse merkenbureau de Merkplaats.

Voor meer informatie zie www.deFietsfabriek.nl en www.deMerkplaats.nl