Ingezonden persbericht


Mede-oprichtster Eva Chen benoemd tot CEO Trend Micro

Trend Micro scheidt functies bestuursvoorzitter en CEO; oud-CEO Chang wordt bestuursvoorzitter

Utrecht, 7 januari 2005 - De Raad van Bestuur van Trend Micro, Inc. (TSE: 4704), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, heeft Eva Chen benoemd tot Chief Executive Officer en statutair directeur. Voormalig bestuursvoorzitter en CEO Steve Chang, die het bedrijf 16 jaar geleden met Chen oprichtte, wordt full-time voorzitter van de Raad van Bestuur. Deze wijzigingen zijn sinds 1 januari 2005 effectief.

Deze wijziging is een voorbereiding op toekomstige groei, waarbij Chen zich maximaal kan concentreren op de marktsegmenten die Trend Micro bedient. Chen zal de organisatie aanpassen aan het realiseren van die hoofddoelstelling. Chang blijft het aanspreekpunt voor klanten en partners en gaat zich verder bezighouden met het versterken van de wereldwijde zichtbaarheid en herkenbaarheid van het bedrijf. Daarnaast geeft hij leiding aan de uitbreiding van de consumentenactiviteiten in markten buiten Japan.

Chen was vanaf mei 1988 Executive Vice-president en werd in 1996 CTO. Tijdens de opkomst van het internetgebruik leidde zij de Trend Micro en de markt weg van de focus op client-gebaseerde virusscans. De combinatie van dit inzicht en de marktfocus resulteerde in de introductie van Trend Micro InterScan VirusWall, het eerste antivirusproduct voor de internetgateway.

# # #

Via onderstaande url zijn foto's te downloaden:
http://be.trendmicro-europe.com/presentations/EvaChen2005_set1.zip

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers.

Ingezonden persbericht