Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Barneveld - mannen aangehouden na verkeersruzie
Publicatiedatum: 07-01-2005

De politie van Barneveld heeft donderdagmiddag twee mannen aangehouden op verdenking van onder meer mishandeling na een verkeersruzie. Een 20-jarige Barnevelder meldde zich rond kwart over één 's middags in het politiebureau in zijn woonplaats nadat hij op de Churchillstraat zou zijn mishandeld. Volgens het slachtoffer zou een andere auto te dicht achter hem hebben gereden, waarop de Barnevelder enkele malen op zijn rem trapte om hem meer afstand te laten nemen. Hierop zou de bestuurder de Barnevelder hebben klemgereden en zouden er klappen zijn uitgedeeld. Aan de hand van het door het slachtoffer opgenomen kenteken kon de politie even later twee mannen aanhouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij het voorval. Het ging om een 17-jarige man uit Barneveld en een 21-jarige man uit Nieuwegein. De zeventienjarige bekende de klappen te hebben uitgedeeld. Volgens zijn zeggen zou het slachtoffer het autoportier tegen hem aangegooid hebben. De 21-jarige Nieuwegeiner had wel toegegeven iets over de rijstijl van het slachtoffer te hebben gezegd. Beiden zijn na verhoor weer vrijgelaten. Het slachtoffer was als gevolg van de schermutseling licht gewond geraakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - drie mannen aangehouden na belediging
Publicatiedatum: 07-01-2005

Drie Barnevelders van 22, 28 en 29 jaar zijn donderdagmiddag door de politie op de Jan van Schaffelaarstraat in hun woonplaats aangehouden wegens belediging. Het drietal zou rond drie uur op het Stationsplein een gemeentelijk toezichthouder hebben beledigd. De toezichthouder trof het drietal aan terwijl ze bier aan het drinken waren op de openbare weg. Aangezien dit verboden is volgens de Algemene Plaatselijke Verordening kregen zij een proces-verbaal. De Barnevelders zouden hierop ten overstaan van omstanders beledigende opmerkingen hebben gemaakt naar de toezichthouder. Het drietal maakte zich daarop uit de voeten. Met behulp van gewaarschuwde agenten werden de drie Barnevelders even later aangehouden. Twee van hen, de 22 en 28 jarige, verzetten zich tegen de agenten door zich los te rukken. De mannen zijn later na verhoor weer op vrije voeten gesteld en hadden de belediging ontkend. Wel hadden ze het verzet tegen de politie toegegeven. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt. Door de toezichthouder is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - apparatuur twee keer in beslag na geluidsoverl
Publicatiedatum: 07-01-2005

De Wageningse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag tot twee keer toe de apparatuur in beslag genomen van een 40-jarige inwoner uit die stad. De man veroorzaakte geluidsoverlast. Agenten waren rond twee uur 's nachts naar de woning van de Wageninger geroepen nadat omwonenden hadden geklaagd over muziekoverlast. Bij aankomst hoorden de agenten buiten de woning harde muziek. Aangezien de man al eerder was gewaarschuwd werd de apparatuur van de Wageninger in beslag genomen en proces-verbaal opgemaakt. Later in de nacht, rond vier uur, werd er wederom geklaagd dat de Wageninger luide muziek af zou spelen. Nadat agenten andermaal de oren te luisteren hadden gelegd werd wederom overlast geconstateerd. Binnen bleek de man via zijn computer muziek af ter spelen. Hierop werd ook de computer van de Wageninger in beslag genomen, waarna de rust in de straat terugkeerde. Tegen de Wageninger is wederom proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 07-01-2005

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag op verschillende plaatsen in het district West-Veluwe Vallei weer snelheidscontroles gehouden. Hieronder een overzicht met de resultaten:

- Tussen 07.40 en 13.00 uur werd gecontroleerd op de Provincialeweg N224 tussen Ede en Arnhem. Van de ruim 2800 gecontroleerde passanten reden er 32 te hard.

- In Garderen werd tussen 08.00 en 12.30 uur gecontroleerd op de Apeldoornsestraat. Hier reden 14 van de 860 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 131 km/u terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.

- In Barneveld werden uitgebreide verkeerscontroles gehouden op de Plantagelaan, Baron van Nagellstraat, Churchillstraat en Thorbeckestraat. Op de Plantagelaan werden tussen 15.30 en 20.00 uur 41 bekeuringen uitgedeeld voor snelheidsovertredingen, rijden zonder gordels, rijden zonder helm en overige verkeersovertredingen. Het merendeel (25 stuks) was voor snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid daarbij was 93 km/u (binnen de bebouwde kom, terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden). Op de Churchillstraat werd tussen 16.45 uur en 17.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden 24 hardrijders geflitst. Op de Thorbeckelaan werd eveneens een snelheidscontrole gehouden. Dat gebeurde tussen 19.00 en 21.15 uur. Bij deze controle werden 102 bestuurders geflitst die te hard hadden gereden. Hoogst gemeten snelheid hier: 75 km/u terwijl ook op deze weg maximaal 50 gereden mag worden. Op de Baron van Nagellstraat werd tussen 20.00 en 21.30 uur gecontroleerd op snelheid, alcohol en de helmplicht voor bromfietsers. Dat leverde 1 bekeuring op wegens te hard rijden. Ook werden drie bromfietsers bekeurd omdat ze op een opgevoerde brommer reden. Verder werden 63 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed, maar daarbij werden geen overtredingen waargenomen.

- Op de Apeldoornseweg in Otterlo werd tussen 15.30 en 21.30 een snelheidscontrole gehouden. Van de 1780 gecontroleerde bestuurders reden er 63 te hard. Bij de controle werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 117 km/u. Op de Apeldoornseweg mag maximaal 80 gereden worden.

- Tussen 15.00 en 17.15 uur werd gecontroleerd op de Delenseweg in Hoenderlo. Daarbij werden 33 bestuurders geflitst die te hard hadden gereden. Het aantal gecontroleerde passanten bedroeg 290.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606