Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


7 januari 2005


APELDOORN - Diefstal uit bedrijf


Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag (6/01) ingebroken in een bedrijf aan de Asselsestraat. De inbraak werd donderdagmorgen rond 08.00 uur ontdekt en direct werd de politie gealarmeerd. Onderzoek wees uit dat de inbrekers de voordeur hadden geforceerd en naar binnen zijn gegaan. De dieven hebben ''netjes'' gewerkt en geen troep achtergelaten. Verdwenen zijn onder meer een hoeveelheid geld, computers en beeld-schermen. Het politieonderzoek gaat verder.


APELDOORN - Winkeldief aangehouden


De politie heeft donderdagmiddag(6/01) in een winkel in de Oranjerie een 46-jarige winkeldief uit Nijmegen aangehouden. Personeel betrapte rond 17.30 uur de man, samen met een andere man en vrouw. Die zagen kans te vluchten. De gealarmeerde politie trof in zijn geprepareerde tas voor ruim 600 euro aan parfums aan. De politie nam de verdachte mee naar het politiebureau en zond hem met een proces-verbaal na verhoor heen.


APELDOORN - Vijf bestuurders in de fout


Vijf bestuurders van motorvoertuigen waren donderdagavond (6/01)tijdens een verkeerscontrole op de Westenenkerweg/Aluminiumweg/Arnhemseweg in overtreding.
Eén automobilist droeg geen gordel, van één auto was de apk verlopen, één auto had niet de juiste verlichting en twee bestuurders konden zich niet legitimeren.


APELDOORN - Boetes voor niet dragen gordel


De politie heeft donderdagmiddag op de Talingweg een gordelcontrole gehouden. Van de gecontroleerde automobilisten droegen veertien geen gordel. Zij kregen een boete. Een andere automobilist kreeg een bekeuring voor het verlopen van de apk.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --