Ingezonden persbericht


Jongeren kiezen voor zekerheid bij boeken vakantie

De algemene trend van last-minute boekingen in de reisbranche geldt niet voor jongeren. Dit merkt reisorganisatie GoGo Tours aan het grote aantal vroegboekingen. Bijna 50% van de jongeren boekt zijn zomervakantie al in januari.

De jonge vakantiegangers nemen niet de gok om te wachten op het last-minute aanbod, maar zijn er vroeg bij om de hotspots te boeken. Zij willen niet het risico lopen dat een appartement of hotel volgeboekt is. Eind december is de brochure van GoGo Tours jongerenreizen verschenen en vanaf dat moment is het aanbod online op www.gogo.nl. Het aantal bezoekers op de site is nu gemiddeld 10000 per dag. De populairste bestemmingen Kreta, Marmaris, Lloret de Mar en Mallorca worden massaal geboekt. Deze bestemmingen komen ook aan bod in het televisieprogramma TravelFacts op TMF, gepresenteerd door Renate Verbaan.

Naast de bovengenoemde hotspots is er dit jaar een grote vraag naar bestemmingen in Oost Europa (Macedonië, Bulgarije, Tsjechië en Hongarije) en kiezen jongeren vaker voor een vliegreis in plaats van een busreis. Van de tot nu toe geboekte reizen is ruim 75% per vliegtuig. Grote appartementen en eigen villa's (mogelijk naar het voorbeeld in TMF's SummerBase) zijn erg populair. De villa's bieden de ruimte aan grote groepen jongeren (tot 13 personen) en staan garant voor veel gezelligheid.

Een andere trend is het stijgende aandeel online boekingen. Op dit moment wordt meer dan 95% van de jongerenreizen online geboekt. Op deze manier bepaalt de vakantieganger zelf wanneer hij boekt, hoeft hij niet in de rij te staan en kan hij rustig zelf de beschikbaarheid van verschillende accommodaties checken. De verwachting is dat deze trend zich zal voortzetten en dat in 2005 99% van alle jongerenvakanties online zal worden geboekt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

GoGo Tours / Sunweb Vliegreizen
Sylvia Kornet - Public Relations & Communicatie

Postbus 1439
3000 BK ROTTERDAM

Tel. 010-2802146
Fax. 010-4137821
mailto:Sylvia.kornet@gogo.nl

www.sunweb.nl
www.gogo.nl

---- --