Ingezonden persbericht


SOS-Kinderdorpen opent activiteitencentrum voor getroffen kinderen in Azië

Amsterdam, 7 januari 2004 - In Zuid India heeft SOS-Kinderdorpen een activiteitencentrum geopend om getroffen kinderen in Azië te helpen bij het verwerken van hun trauma's. In het spoorwegstation van Nagappattinam worden op dit moment dagelijks 200 kinderen opgevangen tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

In het activiteitencentrum worden speciale activiteiten opgezet met een duidelijk therapeutisch doel om de kinderen te helpen bij het verwerken van hun trauma's. Kinderen zingen, spelen spelletjes en kunnen zich creatief uitten door te schilderen en tekenen. SOS-Kinderdorpen heeft daarnaast vijf nieuwe locaties gevonden waar ook met deze activiteiten wordt gestart. De bedoeling is dat binnen twee weken zeker 20 van deze activiteitencentra worden opgezet in Zuid-India om in totaal ruim 2000 kinderen te begeleiden.

Onderstaand treft u een aantal aan van de Indiaase kinderen tekeningen aan met de Tsunami door de ogen van de Zuid-Indiaase kinderen:

http://www.persinfo.nl/file.php?clientId=23&fileId=265&returnPath=%2Fimages.php%3FclientId%3D23 http://www.persinfo.nl/file.php?clientId=23&fileId=266&returnPath=%2Fimages.php%3FclientId%3D23 http://www.persinfo.nl/file.php?clientId=23&fileId=267&returnPath=%2Fimages.php%3FclientId%3D23