Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 7 januari 2005

FLORIS behaalt al voor einde kerstvakantie Gouden Film

De spannende familie film FLORIS met in de hoofdrollen Michiel Huisman en Birgit Schuurman heeft al voor het einde van de kerstvakantie 100.000 bioscoopbezoekers getrokken en wordt bekroond met de Gouden Film.

De film kreeg over de gehele linie positieve recensies, maar wist tijdens de kerstdagen nog geen overweldigende bezoekersaantallen te halen. "Pas in de afgelopen week gingen gezinnen naar de bioscoop. Blijkbaar heeft goede mond-tot-mond reclame haar werk gedaan, waardoor Floris na een aarzelende start nu toch een succes wordt", aldus producenten Nijenhuis en de Levita.

In FLORIS, gebaseerd op de gelijknamige legendarische televisieserie, wil Floris jr. zijn vader bewijzen dat ook hij een held kan zijn door ervoor te zorgen dat het heilige relikwie met wonderlijke krachten nooit in de verkeerde handen terecht zal komen. Samen met Pi neemt hij het op tegen de Hertogin van Gelre en haar kompanen. Het scenario van FLORIS is geschreven door Gerard Soeteman, die eveneens de oorspronkelijke serie heeft bedacht en geschreven. Jean van de Velde regisseerde de film.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend, wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De prijzen werden geĂŻntroduceerd in 2001 en worden mede ondersteund door Fine BV.

FLORIS is geproduceerd door NL Film & Televisie, productiebedrijf van Alain de Levita en Johan Nijenhuis. Coproducent van de film is de KRO. Universal Pictures (Benelux) en Independent Films hebben de film uitgebracht. De film is sinds 16 december in de bioscopen te zien en draait momenteel in 101 zalen.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl / www.goudenfilm.nl / www.florisdefilm.nl

Ingezonden persbericht