1e persbericht van vrijdag 7 januari 2005

Eindhoven 07-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten aangehouden na vechtpartij met gewonde

Op de Wal en op het Stratumseind zijn vrijdagochtend rond 2.30 uur twee mannen uit respectievelijk Eindhoven (21 jaar) en Valkenswaard (26 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij in een horecagelegenheid op het Stratumseind. Hierbij liep een 23-jarige inwoner van Geldrop een wond in zijn nek op door een kapotgeslagen glas. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De beide verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Heler gepakt

Donderdagavond is in zijn woning een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van heling. Hij had voor een prikkie audioapparatuur gekocht en die spullen weer doorverkocht aan een tweedehandswinkel. De spullen bleken in Eindhoven op 24 oktober te zijn gestolen uit een woning. De man is door de politie ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man met XTC gepakt

Vrijdag rond 3.00 uur is in een horecazaak aan het Stratumseind een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Personeel van de zaak kreeg in de gaten dat de man mogelijk dealde in drugs. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De man was in het bezit van tien XTC pillen. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verkeerscontroles in Stratum en Gestel

In de stadsdelen Stratum en Gestel zijn donderdag tussen 7.00 en 12.15 uur diverse verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 86 bekeuringen uitgedeeld. Op de Floralaan West werden 24 bekeuringen uitgedeeld waaronder onder andere vijftien voor het niet dragen van de autogordel. Op de Locatellistraat gingen 62 personen op de bon voor onder meer snelheid (28) en het niet dragen van de autogordel (23). Ook werd een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij reed te hard en kon vervolgens geen identiteitsbewijs overhandigen. De man gaf ook geen naam en adres op waarop hij meegenomen is na het politiebureau om zijn identiteit te achterhalen. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na poging diefstal rolstoel en bedreiging

Op de Barrierweg is donderdag rond 21.00 uur een 57-jarige man zonder vaste woon- en of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het proberen weg te nemen van een rolstoel uit een ziekenhuis aan de Michelangelolaan afgelopen woensdag rond 9.30 uur. De man werd betrapt door de beveiliging van het ziekenhuis. Hij liet de rolstoel achter en bedreigde de beveiligingsmedewerkers en zag vervolgens kans om weg te lopen. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Dronken automobilist betrapt zonder geldig rijbewijs

Op de Stratumsedijk is donderdag rond 21.00 uur een 40-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,65 gemeten. Verder onderzoek wees uit dat het rijbewijs van de man reeds eerder werd ingenomen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte met gestolen fiets aangehouden

Op het Stationsplein is vrijdag net na middernacht een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte was in het bezit van een gestolen fiets. De 36-jarige Eindhovense eigenaar zag zijn gestolen fiets op het Stationsplein staan en waarschuwde de politie. Kort daarna kwam de verdachte aanlopen die aangaf dat het zijn fiets was. Deze had hij gekregen. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na bedreiging

Op de Willemstraat is donderdag rond 20.00 uur een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het bedreigen van een portier van een horecagelegenheid aan de Willemstraat kort voor zijn aanhouding. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Bergeijk: Sieraden en computer gestolen

Uit een woning aan de Standerdmolen zijn tussen woensdag 17.00 uur en donderdag 12.00 uur een computer en sieraden gestolen. Een raam aan de voorkant van het pand werd opengebroken om binnen te komen.

Nuenen: Inbraak in kantoor

In een kantoor aan de Kloosterstraat is donderdag tussen 18.00 en 23.45 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken. Weggenomen werd een TFT-scherm.

Waalre: Woninginbraak

In een woning aan de Iman van den Boschlaan is donderdag tussen 10.00 en 22.30 uur ingebroken. Weggenomen werden een mobiele telefoon, geluidsboxen en een radio/cd-speler. De dader kwam binnen door de voordeur open te breken.