Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


07 januari 2005


Zutphen - Verdachte bedreiging aangehouden.

De politie heeft op donderdagmiddag (06-01) op de Groenmarkt een 26-jarige inwoner van Zutphen aangehouden. De man had zich vervelend gedragen bij de sociale dienst en was vervolgens te voet vertrokken. Bij controle bleek hij gesignaleerd te staan voor een bedreiging, gepleegd op 14-11-04 te Zutphen. Tevens stond betrokkene vermeld op een veelplegerslijst. Ivm vorenstaande feiten werd hij aangehouden en ingesloten.


Zutphen - Politie attendeert op valse collectanten.
Op donderdagmiddag (06-01) waren twee jongens aan het collecteren voor giro 555. Dit gebeurde op de Emmerikseweg. Ze hadden een witte envelop bij zich waarin het geld werd gestopt. De melder vertrouwde de collectanten niet en meldde dit aan de politie. De politie heeft de knapen niet meer aangetroffen maar wil het publiek nogmaals attenderen dat als men het niet vertrouwt de collecte rechtstreeks te steunen via een donatie op giro 555.


Zutphen - Inbraak bedrijven.

Op donderdagavond (06-01) werd er ingebroken in een bedrijf aan De Stoven. Met een klinker werd de ruit ingegooid. Ontvreemd werd een computerkast van het merk HP.
Rond dezelfde tijd werd er ook ingebroken bij een bedrijf aan de Vijfmorgenstraat.
Er werd een ruitje vernield en vermoedelijk niets onvreemd.


Eerbeek - Inbraak vakantiewoning.

Op donderdagmorgen (06-01) werd er ingebroken in een vakantiewoning aan de Bos-
hoffweg. De dader kwam binnen door een slaapkamerraam te forceren. Ontvreemd werden onder meer een laptop en een elektronische agenda.


Eefde - vernieling ruiten.

Op vrijdag (07-01) werd er tussen 02.00 uur en 03.25 uur bij een seniorenwoning aan de Beekstraat en een zorgcentrum aan de Zutphenseweg een ruit vernield met een steen.
In het zorgcentrum lag een bewoner te slapen in de betreffende kamer en deze bleef gelukkig ongedeerd bleef. In de omgeving van betreffende straten zijn er de laatste tijd meerdere meldingen binnen gekomen van het ingooien van ruiten.
De politie is een onderzoek gestart.


Zutphen - Drankrijder betrapt.

Een 21-jarige automobilist uit Zutphen bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op vrijdag (07-01) rond 03.30 uur op de Voorsterallee.
De man blies een promillage van 2, 0. Zijn rijbewijs werd ingenomen en een proces-verbaal verbaal werd opgemaakt.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --