Gemeente Oss


7/1/2005 - Gemeente Oss lanceert nieuw digitaal gemeenteloket

Vanaf de eerste week van het nieuwe jaar 2005 biedt de gemeente Oss een nieuw onderdeel op de website aan: het Digitaal gemeenteloket'. Binnen dit loket worden alle producten van de gemeente op een vraaggerichte manier aangeboden. Dit houdt in dat u via een eenvoudige vraagstructuur en verschillende zoekmogelijkheden snel en makkelijk kunt vinden wat u zoekt. Meer dan 300 producten en diensten hebben we voor u op een rijtje gezet. U vindt er bijvoorbeeld informatie over uw rijbewijs, paspoort, afval, maar ook alles over het aanvragen van een bouwvergunning. Zo kunt u vast kijken wat u mee moet nemen bij uw aanvraag, hoelang het gaat duren en wat de eventuele kosten zijn.

Voordelen
De eerste stap naar een digitaal gemeenteloket is gezet. De basis- informatie bieden- ligt er nu. In 2005 en verder breidt de gemeente Oss haar digitale dienstverlening via de website uit. Het is de bedoeling dat u uiteindelijk uw zaakjes via internet kunt regelen en betalen.
Voor 2005 staat op de planning dat u voor een aantal producten online een aanvraag kunt indienen. Vervolgens krijgt u uw aangevraagde product thuisgestuurd. Betaling zal voorlopig nog plaatsvinden door middel van een acceptgiro. De gemeente Oss streeft erna dat u in de toekomst lekker thuis kunt blijven en uw zaakjes via internet kunt regelen, onafhankelijk van de openingstijden. Dan zal het voor u ook mogelijk worden om te betalen via internet en kunt u bijvoorbeeld de status van uw aanvraag volgen.

Ga door naar het digitaal gemeenteloket.