Persberichten 7 januari 2005

's-Hertogenbosch 07-01-2005

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 18 jarige jongen uit Den Bosch is op 6 januari 2005 aangehouden ivm diefstal van kleding twv 70 uit een winkel aan de Markt te Den Bosch. De man verzette zich bij zijn aanhouding.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 33 jarige man uit Den Bosch is op 6 januari 2005 aangehouden ivm diefstal van levensmiddelen uit een winkel aan het Wielsem te Den Bosch.

VERDACHTE BEDREIGING AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 52 jarige man uit Den Bosch is op 6 januari 2005 aangehouden ivm bedreiging van een groep jongeren. De man ondervond aan de Leunhof zodanige hinder van een groep hangjongeren, dat hij zich hierover boos maakte en de jongeren met een mes bedreigde. De man is aangehouden.

VALSE NAAM KOMT MAN DUUR TE STAAN

's-Hertogenbosch - Op 6 januari 2005 omstreeks 22.10 uur werd een automobilist gecontroleerd op de Copernicuslaan te Den Bosch. Hij bleek geen rijbewijs en kentekenbewijs bij zich te hebben en de APK van de auto was verlopen. Toen de man zijn naam opgaf bleek dat hij nog een vonnis van 160 had openstaan, waarvoor zijn auto buiten gebruik gesteld moest worden. Toen de politie de man hiermee confronteerde werd hij boos en beledigde de politiemensen. Bij de overbrengen van de auto bleek ook nog een verboden mes in de auto te liggen, dat inbeslaggenomen. is.

Op het bureau bleek verder dat de man een valse naam had opgegeven. Toen de juist naam bekend werd. bleek hij nog een boete van 85 te hebben openstaan.

De man kon later het bureau verlaten met een proces-verbaal voor niet tonen rij-en kentekenbewijs, verlopen APK, belediging, opgeven valse naam en bezit van een verboden wapen.

VERDACHTE MISBRUIK GELDINZAMELING AZIE AANGEHOUDEN

Schijndel - Op 6 januari 2004 is een 22 jarige man uit Schijndel aangehouden, die op 5 januari had gecollecteerd voor Azië Het bleek dat de man dit inderdaad voor eigen portemonnee deed en niet voor giro 555, zoals hij vertelde aan de mensen. De collectebus was een door hem zelf gemaakte bus. Het bedrag wat hij inmiddels had opgehaald, ongeveer 18 zal alsnog op giro 555 worden gestort. Verder bleek de man samen met een 15 en 22 jarige man uit Schijndel enkele fietsen gestolen te hebben.

AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

Uden De politie heeft donderdagavond een 29-jarige man uit Uden aangehouden op de Valkenburgstraat in zijn woonplaats. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor een man te hebben bedreigd met een mes. De verdachte is later op de avond heengezonden met twee processen verbaal omdat hij zijn identiteitsbewijs niet bij zich had, en alcohol had genuttigd op de openbare weg.

UITGAANSGEWELD

Uden Rond middernacht is een 27-jarige man aangehouden in een horecagelegenheid aan de Sint Jansstraat in Uden. De man had kort daarvoor amok gemaakt jegens bezoekers. Toen de horeca-eigenaar de man naar buiten dirigeerde, werd hij agressief. Buiten gekomen trapte hij tegen fietsen en smeet vervolgens een fiets weg. Hierop is hij aangehouden door twee politiemensen in burger, die buiten dienst waren. Zij waren ten tijde van het voorval in de horecagelegenheid en schoten de uitbater te hulp toen de verdachte weigerde het pand te verlaten. Betrokkene verzette zich heftig bij de aanhouding, en deelde een van de agenten een kopstoot uit. Hij is ingesloten.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Uden De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de PNEM-straat in Uden een 51-jarige man uit Son aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. De man is heengezonden met een proces-verbaal en rijverbod van 1 uur.

RIJDEN ONDER INVLOED

Veghel - Tegen een 37 jarige vrachtwagenchauffeur uit Druten is op 7 januari 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 11.40 uur op de Corsica te Veghel. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

AANGEHOUDEN VANWEGE RELATIECONFLICT

Oss Op de Havikstraat in Oss heeft de politie rond middernacht een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat hij bewoners van een huis lastig viel. De relatie tussen betrokkenen is al geruime tijd verstoord. De man kwam verhaal halen; hij sloeg dreigende taal uit en was onder invloed van alcohol. Omdat de situatie dreigde te escaleren is hij door de politie meegenomen naar het bureau. Hij is na verhoor heengezonden.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD

Grave - In een slaapkamer van een woning aan de Ooievaarshorst te Grave is op 7 januari 2005 een hennepkwekerij ontmanteld. Hier werden 186 plantjes, alsmede de kweekapparatuur inbeslaggenomen. Er is niemand aangehouden.