Politie Drenthe

vrijdagmiddag

Assen 07-01-2005

Vrouw gewond bij aanrijding
A28
ASSEN - Een 20 jarige automobiliste uit het Belgische Kortemark is vrijdagmorgen vroeg met nek- en rugklachten overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Ze botste tegen de zijkant van een vrachtauto en raakte gewond doordat ze werd geraakt door schuivende lading. Volgens een getuige zou de vrouw slingerend gereden hebben.

Geld weg na
inbraak
WACHTUM - De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een agrarisch toeleveringsbedrijf in Wachtum. Inbrekers hebben daar in de nacht van donderdag op vrijdag een onbekend bedrag aan geld buitgemaakt. Om aan het geld te komen is een buitendeur met grof geweld opengebroken en hebben is er vervolgens een brandkast vernield. De inbraak werd vrijdagmorgen ontdekt.

Aluminiumdieven slaan
toe
EMMEN - Een werknemer van een bedrijf aan de Phileas Foggstraat in Emmen heeft vrijdagmorgen bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van een grote partij rest aluminium van het bedrijfsterrein. Het gaat om zo'n 7000 kilo. Volgens de aangever zou de waarde rond de 10.000 euro liggen. Om een dergelijke hoeveelheid te vervoeren heb je volgens hem een vrachtauto nodig. Getuigen worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844.

Bert Visser (0651- 611629) verzorgt de persvoorlichting tot vrijdagavond 23.00 uur. Daarna heeft collega Ernest Zinsmeijer (0622-662875) voorlichtingspiket tot zaterdagmorgen 08.00 uur.