Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 7 januari

* ZEVEN KILO SOFTDRUGS IN BESLAG GENOMEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Rotterdam-Centrum nam donderdagmorgen rond kwart voor twaalf in een woning aan het Stokviswater zeven kilo softdrugs in beslag. De politie betrad het pand naar aanleiding van een tip over een hennepkwekerij. In het pand werden drie mannen, twee in de leeftijd van 33 jaar en één van 35 jaar, allen afkomstig uit Rotterdam, aangehouden toen bleek dat zij in een grote tas zeven kilo henneptoppen hadden. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. De henneptoppen werden vernietigd. In het pand werd geen hennepkwekerij aangetroffen.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN OUDE NOORDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield donderdagmiddag in het door de burgemeester aangewezen veiligheidsrisicogebied Oude Noorden een actie preventief fouilleren. Tussen twee en tien uur werden 204 personen op straat gefouilleerd en 120 auto's gecontroleerd. Er werden acht mensen aangehouden, waarvan zeven op grond van de wet Wapens en Munitie. Een persoon werd overgebracht naar het politiebureau wegens belediging. In beslag genomen werden vijf steek-, 1 slagwapen en een kleine hoeveelheid softdrugs.


* HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM - Donderdagavond rond half elf werd een 22-jarige Rotterdamse in haar woning aan de Ebenhaezerstraat zwaar mishandeld door haar 48-jarige vriend. De vrouw kreeg van de man, een Rotterdammer, diverse klappen met een stok, asbak en pan. De man werd aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.


* MINDERJARIGE FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg hebben donderdagavond omstreeks kwart voor tien op de Parallelweg drie jongens uit Vlaardingen (14 en 15 jaar oud) aangehouden verdacht van fietsendiefstal. Surveillerende politiemensen zagen dat het drietal probeerde een damesfiets weg te nemen die nabij het NS-station Vlaardingen-Centrum stond. De knapen werden direct aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau.


* ILLEGAAL IN NEDERLAND VERBLIJVENDE BULGAARSE GEZINNEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-West troffen donderdagmiddag rond vijf uur twee Bulgaarse gezinnen in een pand aan het Middellandplein aan. Uit onderzoek bleken de twee mannen (32 en 40 jaar), een 30-jarige en een 38-jarige vrouw en drie kinderen van 9, 12 en 16 jaar oud illegaal in Nederland te verblijven. Zij werden allen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier werden zij overgedragen aan de Vreemdelingendienst