Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM, EEFSEBEEK

Politie zoekt meer getuigen beroving vrouw (93)

De politie neemt de beroving van een 93-jarige Zaandamse van afgelopen maandag hoog op en is nog op zoek naar getuigen. Het slachtoffer werd rond 15.00 uur in het tunneltje aan de Eefsebeek in de wijk Het Kalf beroofd van haar tas, die in het mandje van haar rollator zat. Gezien het tijdstip van de beroving vermoedt de politie dat er mensen zijn die iets gezien hebben, maar zich nog niet bij de politie hebben gemeld.
De 93-jarige dove vrouw liep maandagmiddag vanaf de Drielse Wetering met haar rollator door het tunneltje en zag drie in het zwart geklede jongens met capuchons op. Eén van de jongens liep op haar af en pakte haar zwarte handtasje uit de rollator. Vervolgens renden de drie jongens weg in de richting van het tunneltje naar het Zwarte Meer. De vrouw is verbouwereerd naar huis gegaan en heeft uren later pas iemand gebeld. Dinsdagmorgen werd het handtasje teruggevonden in het water van het Jagersveld. Geld en dergelijke zaten niet meer in het tasje. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij wijkteam Koog-Zaandijk via 0900-8844.

09:07 07-JAN-05
WORMERVEER, ZAANWEG

Politie zoekt getuigen verkeersconflict

De politie onderzoekt een aangifte van een opzettelijke aanrijding gepleegd op de Zaanweg ongeveer ter hoogte van de Bibliotheek op donderdagochtend tussen 11.30 en 12.00 uur. Een 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nunspeet verklaarde dat hij naast zijn auto stond toen een man in een gele bestelbus op hem in reed. Het leek er op dat de man hem vol zou aanrijden maar op het laatste moment week hij uit en raakte de man uit Nunspeet alleen met zijn spiegel. De politie verzoekt getuigen te bellen met wijkteam Wormerveer op nummer 0900-8844.

14:43 06-JAN-05
PURMEREND, LINNAEUSLAAN

Doorrijder zonder rijbewijs

De politie heeft een 38-jarige Purmerender aangehouden omdat hij wordt verdacht van doorrijden na een aanrijding. De man zou donderdagmiddag met een personenauto tegen de achterzijde van de auto van een 54-jarige vrouw uit Purmerend zijn gereden en met grote snelheid de plaats van het ongeval hebben verlaten. Uit politieonderzoek blijkt dat de man de auto van zijn vader stiekem meegenomen heeft en niet in het bezit is van een rijbewijs. Om die reden zou de man zijn weggereden na de aanrijding. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

23:16 06-JAN-05
PURMEREND, REIGERPARK

Fietsendief aangehouden

Een 16-jarige jongen uit Purmerend is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van een poging tot diefstal van een fiets. De jongen werd betrapt door een getuige toen hij probeerde het slot van de fiets stuk te slaan. Aan de hand van het door de getuige opgegeven signalement konden de agenten de jongeman even later aanhouden. De verdachte is na verhoor in de loop van de volgende dag heengezonden.

23:45 06-JAN-05
ZAANDAM, PLATAANLAAN

Inbrekers slooppanden aangehouden

De politie heeft een 40-jarige Zaandammer en een 43-jarige man uit Koog aan de Zaan aangehouden die worden verdacht van inbraak in slooppanden. De agenten zagen dat de mannen sloopwoningen binnengingen en probeerden deuren open te trappen. Na aanhouding bleek dat de mannen onderdelen van elektrische installaties bij zich hadden die waarschijnlijk uit de huizen afkomstig waren. De onderdelen zijn samen met diverse gereedschappen in beslag genomen en de mannen zijn ingesloten.

12:45 06-JAN-05
ZAANDAM, VRIESCHGROENSTRAAT
Winkeldiefstal
De politie heeft een 43-jarige man zonder vaste woonplaats in Nederland aangehouden die door personeel van een supermarkt is betrapt op diefstal. De man ging met goederen onder zijn kleding verstopt voorbij de kassa zonder te betalen. In overleg met justitie heeft de man een dagvaarding meegekregen en is overgedragen aan de vreemdelingendienst.

19:16 06-JAN-05
ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Agente in opleiding pakt winkeldief

Een 39-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is door de politie ingesloten als verdachte van winkeldiefstal. Nadat een diefstal alarm van een parfumeriezaak afging en de man wegliep aarzelde een 22-jarige agente in opleiding van de regio Utrecht geen moment en hield hem staande. Hij gaf flesjes parfum af en wilde doorlopen. Hierop is hij door de agente aangehouden en overgedragen aan haar collega's van de politie in Zaandam. De man is al veel met politie en justitie in aanraking geweest en moet na verhoor voor de winkeldiefstal nog elf dagen vervangende hechtenis uitzitten.

21:30 06-JAN-05
PURMEREND, METEORENWEG

Politie vindt henneptoppen bij aanhouding

De politie heeft een 42-jarige man in zijn woning aangehouden die nog een vonnis moet uitzitten. Op het moment dat de veroordeelde de deur opende roken de agenten een sterke henneplucht. In de woning lag een flinke hoeveelheid henneptoppen. Volgens de man waren de toppen voor eigen gebruik maar de agenten vonden dat ongeloofwaardig en hebben de toppen in beslag genomen.

21:06 06-JAN-05
KROMMENIE, ZUIDERHOOFDSTRAAT
Politie zoekt getuigen vechtpartij
De politie onderzoekt een mishandeling waarbij een 19-jarige Zaandammer door meerdere personen zou zijn geslagen en geschopt. De man verliet na zijn werkzaamheden de winkel van zijn werkgever en maakte zijn bromfiets los. Hierop zou hij door een drietal personen zijn aangevallen. Hij zou ter verdediging ook flink van zich afgeslagen hebben. Het wijkteam van Krommenie verzoekt getuigen zich te melden op de post aan de Padlaan of te bellen met 0900-8844.

10:02 07-JAN-05
KROMMENIE, NOORDERHOOFDSTRAAT
Twee mannen vechten
De politie onderzoekt een vechtpartij tussen twee mannen die heeft plaatsgevonden vlak bij de Apotheek omstreeks 10.00 uur op vrijdagochtend. Beide mannen, een 23-jarige Krommenieër en een 43-jarige plaatsgenoot leggen tegenstrijdige verklaringen af. De politie hoopt dat getuigen zich melden bij de politiepost in Krommenie of bellen met 0900-8844.

03:00 07-JAN-04
OOSTZAAN, DS NANNE ZWIEPSINGEL
Inbraak Dorpshuis
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in dorpshuis De Greep. Men heeft een groot raam vernield en uit het dorpshuis in ieder geval een stereotoren en de kassa meegenomen.

00:43 07-JAN-05
ZAANDAM, DE WATERING
Inbraak snackbar
De politie onderzoekt een inbraak in een snackbar gepleegd in de nacht van donderdag op vrijdag. Aan de zijde van het fietspad is een rolluik verbroken en het raam erachter is vernield. Men heeft wat kleingeld uit de kassalade meegenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in naar sporen.


---- --