Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 7 januari 2005

(

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk Resultaten verlichtingscontroles
De politie heeft in de maanden november en december 2004 ongeveer 250 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van of het onjuist voeren van de verlichting. Een jaar daarvoor in dezelfde periode werden 200 bekeuringen uitgeschreven. Bij ongeveer 80% van de gecontroleerden was echter de verlichting wel in orde. De politie heeft vorig jaar meerdere controles uitgevoerd dan het jaar daarvoor. De politie zet de intensieve controles ook deze maand en de komende maand voort.

Leiderdorp Politie zoekt getuigen verkeersongeval
De politie zoekt getuigen van een verkeersongeval van woensdag 29 december. Een 72-jarige automobilist overleed vermoedelijk diezelfde avond in zijn woning in Leiderdorp. Een 21-jarige automobilist uit Voorburg reed omstreeks 17.15 uur over de Engelendaal en sloeg linksaf naar de parkeergarage van het winkelcentrum de Winkelhof. Op deze kruising ontstond een aanrijding met de 72-jarige automobilist. De Leiderdorper is ter plaatse gecontroleerd door ambulance-personeel en is daarna huiswaarts vertrokken. De politie onderzoekt, door onder andere verhoor van medici, of de doodsoorzaak te maken heeft met de aanrijding. De politie wil in verband met het onderzoek naar de exacte omstandigheden van de aanrijding alsnog in contact komen met getuigen van het ongeval op woensdag 29 december. Zij kunnen bellen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na gevaarlijk rijgedrag
De politie heeft op vrijdag 7 januari omstreeks 10.00 uur een 33-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden wegens onder andere gevaarlijk rijgedrag. Agenten in burger in een onopvallende politieauto stonden bij de kruising Willem de Zwijgerlaan/President Kennedylaan toen hun aandacht werd getrokken door de automobilist die herhaaldelijk claxonneerde. Vermoedelijk trok een taxibus met een inzittende niet snel genoeg op toen het verkeerslicht groen gaf. De automobilist uit Alphen aan den Rijn week direct uit naar de rechterrijstrook en wilde hier een andere optrekkende auto inhalen. Vervolgens reed de bestuurder op de kruising tussen de taxibus en de andere auto door. Beide bestuurders moesten hierdoor uitwijken om een aanrijding te voorkomen. De chauffeur van de bus moest vervolgens voor de tweede keer vol in de remmen toen de Alphenaar de taxibus afsneed. De Alphenaar reed weg in de richting van de Sportlaan. Daar konden de agenten de man een stopteken geven en aanhouden. De Alphenaar kon geen rijbewijs c.q. legitimatiebewijs tonen. Het rijbewijs werd later ingevorderd. Tegen de Alphenaar wordt proces verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed van verdovende middelen en het niet kunnen tonen van het rijbewijs c.q. legitimatiebewijs.

Zevenhuizen Diefstal uit bedrijf
In de avond van donderdag 6 en de nacht van vrijdag 7 januari vond er een inbraak plaats in een bedrijf aan de Bredeweg. De inbrekers konden het terrein opkomen door een gat in het hek te maken. Vervolgens werd uit een auto, nadat het portierslot was geforceerd, de hoofdcomputer en een ruitenwissermotor met grof geweld weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien contact op te nemen via telefoonnummer 0900 - 8844.

--- einde berichten ---

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --