SLOTERVAARTZIEKENHUIS

Intensiever samenwerking NKI-AVL en Slotervaartziekenhuis

Meer kankerpatiënten uit de gezondheidsregio Amsterdam krijgen binnenkort direct toegang tot de bijzondere expertise van een gespecialiseerd kankercentrum. Het Nederlands Kanker Instituut- Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) en het Slotervaartziekenhuis gaan hun al bestaande samenwerking op het gebied van oncologische zorg met dit doel intensiveren.

De directies van beide ziekenhuizen hebben een intentieverklaring getekend waarin dit voornemen is vastgelegd. 'Doel is om naast de bestaande landelijke topreferente functie van het NKI-AVL de regionale zorg voor kankerpatiënten te herstructureren, zodat wordt voldaan aan de kwaliteitsvoorwaarden van de door het NKI-AVL uitgebrachte discussienota Oncologische zorg in Nederland: een pleidooi voor kankercentra. Om dit te bereiken zullen beide instellingen hun activiteiten bundelen en over de volle breedte op centrum-niveau brengen', aldus de intentieverklaring.
Volgens Marcel Soesan, internist en oncoloog in het Slotervaartziekenhuis, zal deze samenwerking op korte termijn leiden tot de opening in het Slotervaartziekenhuis van een multidisciplinaire polikliniek voor patiënten met kanker. Deze werkwijze, waarmee het NKI-AVL inmiddels vele jaren ervaring heeft, kenmerkt zich door alle noodzakelijke disciplines van meet af aan bij de behandeling te betrekken. Aan deze polikliniek zullen kankerspecialisten uit het NKI-AVL deelnemen, zoals nu neurologen uit het Slotervaartziekenhuis de neuro-oncologische spreekuren in het NKI-AVL voor hun rekening nemen.
Met dit initiatief wordt de toegang tot de expertise van een gespecialiseerd kankercentrum gemakkelijker voor meer patiënten uit de gezondheidsregio Amsterdam. Op de wat langere termijn zal de geïntensiveerde samenwerking zich ook uitstrekken tot onderwijs, opleiding en wetenschappelijk onderzoek.


07 jan 05 16:57