BNN

GERARD TIMMER IS OMROEPMAN VAN HET JAAR

Gerard Timmer is vanmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie van Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het jaar. In een eerder opgenomen filmpje nam de BNN-voorzitter de prijs in ontvangst uit handen van Peter R. de Vries.

Volgens Broadcast verdient Gerard Timmer (36) de titel, omdat hij als directeur-voorzitter ondanks alle mogelijke politieke tegenwerking BNN in 2004 in een veilige haven heeft geloodst. En dat zijn omroep een (loyale) aanwinst is voor het publieke bestel, bleek juist afgelopen jaar, waarin BNN zich onderscheidde met een bewonderenswaardige programmatische creativiteit - onder andere uitmondend in een verrassende TeleVizier-Ringnominatie voor De Lama's. Timmers onderscheiding is beslist geen afscheidsprijs - de redactie had net besloten dat hij het moest worden toen bekend werd dat hij zou opstappen - maar de beloning voor iemand die BNN heeft gemaakt tot een even levendige als noodzakelijke luis in de Hilversumse pels.

Eerder dit jaar ontving BNN tijdens het omroepcongres al de prijs van Mediabedrijf van het jaar. Dit vanwege de vechtlust en het doorzettingsvermogen van het jonge bedrijf.