Ingezonden persbericht


Aan de landelijke media

7 januari 2005 persbericht hulpactie

Ruim 230.000 euro bij actie Doetinchem Helpt!

Televisieprogramma voor slachtoffers in Azië Actie Doetinchem helpt!: 230.378,05

De grote natuurramp in Azië raakt ook de inwoners van de gemeente Doetinchem. Het gevoel van machteloosheid is omgezet in een actie. Stadsomroep Doetinchem en Stichting Doetinchem helpt! organiseerde afgelopen woensdagavond 5 januari een centrale inzamelingsactie. Het 4 uur durende live radio- en televisieprogramma vond plaats in het Doetinchemse stadhuis en werd uitgezonden door Stadstv en Stadsradio.

De avond werd goed bezocht nadat in het live programma werd opgeroepen geld te komen doneren voor de slachtoffers in Azië. Bedrijven, basisscholen, zorgsinstellingen, ondernemersverenigingen, kerken, serviceclubs, muziekgroepen en sportclubs kwamen massaal geld brengen. Onder toezicht van een notaris en de rabobank werd het geld veilig in ontvangst genomen en afgevoerd.

Aan het eind van de avond werd door de notaris het eindbedrag van 230.378,05 gepresenteerd. Dit geldbedrag is de volgende dag aangeboden bij de nationale actie giro 555.

Doetinchem Helpt! gaat door met het inzamelen van geld voor de slachtoffers in Azië. Verwacht word dat het bedrag de komende dagen nog met enkele 100.000 euro's kan worden aangevuld. Iedereen die een actie heeft of geld wil doneren kan dit mailen naar: ikhelp@doetinchemhelpt.nl