Gemeente Weert

22 december 2004

CURSISTEN JOHANNIE VAN TUEL EXPOSEREN IN STADHUIS

In het stadhuis van Weert is van 7 januari tot en met 31 maart a.s. een expositie te bezichtigen met werk van twee groepen cursisten van het Kunstcollege Weert. De eerste groep exposeert vanaf 7 januari tot 17 februari a.s.; de tweede vanaf 18 februari tot en met 31 maart a.s.

De personen die gedurende de eerste periode exposeren vormen twee aparte groepen. Beide groepen volgen teken- en schilderles bij de kunstenares Johannie van Tuel: één groep doet dit in de Pinnenhof in Nederweert. De andere groep bestaat uit leden van de Van Horne vrouwen en volgt les in het Kunstcollege in Weert. Bijzonder aan de groepen is, dat beide al heel lang in vrijwel dezelfde samenstelling werken. Er zijn wel eens wisselingen, maar vooral de samenstelling van de groep van de Van Hornevrouwen is al jaren zeer constant.

Alle werk dat in de eerste periode wordt geëxposeerd is tweedimensionaal, maar de technieken, formaten, onderwerpen en stijlen zijn allemaal verschillend en bieden zo een goed beeld van wat er in deze cursussen wordt gedaan. Zo zijn er wat techniek betreft de volgende voorbeelden te zien: aquarel, pastels, acryl, acryl met collage, paletmes of stempelen, materieschilderen. Ook in de onderwerpen is veel variatie. Soms wordt naar de waarneming gewerkt: stilleven of bloemen, model. Ook wordt geabstraheerd bijv. naar aanleiding van een stilleven, of is een thema het uitgangspunt voor het schilderen (de nacht, bouw, een verhaal, etc.) Verder heeft iedere cursist een eigen manier van werken.

Exposanten uit Nederweert: Truus Baetsen, Wilhelmine Brok, Antoinette van Dalen, Marian Dielissen, Jeanette Dielissen, Karin van Eijk, Miet Franke, Marga van Gils, Woutje Hoeben, Jose Korten, Maria Kuijpers, Gerrie Roemen, Gerrie Thommassen en Annie Verdonschot.

Exposanten van de Van Hornevrouwen: Maria Martens, Marijke Jonkers, Reini van Zuuk, Kitty Joling, Alda Berghuis, Joke Bogie, Truus Kramer, Leny van der Sloot, Elly de Wit, Kitty Rekers, Anja Joosten, Leny Smits, Lies Coenen, Corrie van Nispen, Marriet Knapen en Leny Luys.

De expositie is tijdens kantooruren te bezichtigen op de bestuursverdieping van het stadhuis, via de trap in de centrale hal.

2004.193 JN


---- --