Gemeente Amsterdam

Sportdag voor vrouwen
4 januari 2005 - afdeling Sport & Recreatie van stadsdeel Oost/Watergraafsmeer
De afdeling Sport & Recreatie van stadsdeel Oost/Watergraafsmeer houdt aanstaande vrijdag 7 januari een sportdag voor vrouwen vanaf 14 jaar. Met deze dag wil het stadsdeel niet alleen het sporten zelf stimuleren, maar vrouwen ook in de gelegenheid stellen om sportgenoten te ontmoeten. Dat kan het doorstromen naar reguliere sportactiviteiten eenvoudiger maken.

Volgens Marleen van de Heuvel, medewerker van de afdeling Sport & Recreatie, is het organiseren van een sportdag een goede manier om verschillende vrouwen uit het stadsdeel met elkaar in contact te brengen. `Bij een sportdag draait het niet alleen maar om sport. Een sportdag is ook een gelegenheid om op een ontspannen manier kennis te maken met andere vrouwen uit het stadsdeel. Dit is vooral van belang voor migrantenvrouwen die op deze manier hun isolement kunnen doorbreken,' aldus Marleen.

De sportdag staat in het teken van kennismaken met een breed scala aan sporten. Tijdens de sportdag kunnen vrouwen zich inschrijven voor maximaal drie lessen. Zij kunnen kiezen uit:

* kickboksen,

* zelfverdediging,

* streetdance,

* cheerleading,

* aerobic, yoga

* bal- en racketspelen circuit.

Sporthal Wethouder Verheij opent zijn deuren op vrijdag 7 januari van 14.00 uur tot 18.00 uur. Marleen adviseert de vrouwen om op tijd te komen. `Ze maken dan de meeste kans om hun favoriete lessen te volgen,' aldus Marleen. Ook vrouwen met kinderen zijn welkom. Voor kinderen regelt het stadsdeel opvang in de sporthal.

De meeste sporten die vrouwen tijdens de sportdag kunnen beoefenen, maken deel uit van het reguliere activiteitenaanbod van de sporthallen Wibaut en Wethouder Verheij. Vrouwen die een geschikte sport hebben gevonden, hoeven het in veel gevallen dus niet bij een proefles te laten. Als er op de gratis sportdag genoeg animo voor een bepaalde sport is, kan de afdeling sport & recreatie besluiten een beginnerscursus van 8 weken te starten. Deze cursus zal dan zoveel mogelijk aansluiten op de sportdag.

Tijdens de sportdag zal er voldoende informatie over het sportaanbod van de afdeling Sport & Recreatie aanwezig zijn om alle vragen te beantwoorden. Vrouwen die nu al vragen hebben, kunnen terecht bij Marleen van den Heuvel, afdeling Sport & Recreatie, stadsdeel Oost/Watergraafmeer, telefoon 020-774 41 51. U kunt uw vragen ook mailen naar: mvandenheuvel@oost-wgm.amsterdam.nl.

© Gemeente Amsterdam