Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
Embargo tot 7 januari 16.30 uur
Datum Nummer persbericht
5 januari 2004 C002


Zilveren Waalbrugspeld voor de heer H. Huilmand en Mevrouw I. Berends

De hr. H.Huilmand (57) en mw.I.Berends (47) ontvangen op 7 januari de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld. Zij hebben zich langdurig ingezet voor het Natuurmuseum Nijmegen.

Vanaf 1981 is Herman Huilmand bestuurslid van het Natuurmuseum. Hij zette zich daar in het bijzonder in voor de groei en ontwikkeling van het natuurmuseum. Met zijn brede kennis van de natuur en zijn grote handvaardigheid en schilderstalenten heeft hij een flinke bijdrage geleverd aan het Natuurmuseum. Ook droeg hij bij aan de geweldige werksfeer die zo kenmerkend is voor het Natuurmuseum. Na bijna 25 jaar bestuurslid te zijn geweest neemt hij thans afscheid van het museumbestuur. Wel blijft hij actief als preparateur bij het beheer van de museumcollectie.

In 1983 kwam Iris Berends in contact met het Natuurmuseum. De eerste jaren van het Natuurmuseum waren haar werkzaamheden vooral gericht op het inrichten van tentoonstellingen met veel objecten en prachtige diorama's. Maar ook het educatieve werk van het museum heeft een bredere basis gekregen door de komst van Iris Berend. Zij heeft een opmerkelijke bijdrage geleverd aan het succes van activiteiten als banjerdagen, vleermuis- en ganzenexcursies. Ruim twintig jaar was zij lid van het museumbestuur. Ook zij neemt nu afscheid van het museumbestuur. Zij blijft actief als gids en excursieleider voor groepen die meer over de natuur in de Gelderse Poort willen weten.

Op vrijdag 7 januari 2005 om 16.30 uur worden de Zilveren Waalbrugspelden door burgemeester Ter Horst ter gelegenheid van het afscheid van Herman Huilmand en Iris Berends uitgereikt in het Natuurmuseum aan de Gerard Noodtstraat 121 in Nijmegen.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Truud Knappstein, doorkiesnummer 3292380