CSM

Persbericht

CSM BEËINDIGT BIETENVERWERKING IN BREDA

Diemen, 6 januari 2005 - CSM is voornemens de verwerking van suikerbieten in Breda te beëindigen. De verwerking van bieten wordt geconcentreerd in de fabriek in Hoogkerk, Groningen. Het voornemen wordt in belangrijke mate ingegeven door de ingrijpende veranderingen in de suikermarktordening en is gericht op het behoud van de rendabele positie van de suikeractiviteiten van CSM.
De suikermarkt in Europa wordt sterk bepaald door de Suikermarktordening van de Europese Unie. De aangekondigde wijzigingen zullen leiden tot lagere suikerprijzen en lagere productie quota. Door de verwerking van suikerbieten in één fabriek te concentreren zal CSM een aanzienlijke efficiency-slag maken waardoor de onderneming zich een uitstekende uitgangspositie verschaft in de verdergaande consolidatie van de Europese suikerindustrie. CSM Suiker zal in Breda uitsluitend de bietenverwerking beëindigen. De specialiteitenfabriek, waar vloeibare suikers en suikerspecialiteiten worden geproduceerd, alsmede de opslag en distributieactiviteiten blijven daar bestaan. Voor circa 75 van de 150 vaste medewerkers in Breda zal ontslag worden aangevraagd.
In de fabriek in Hoogkerk zal een groot aantal efficiency-projecten worden uitgevoerd ter optimalisering van de bedrijfsvoering. Een deel van de apparatuur uit de suikerfabriek in Breda zal de komende jaren worden overgeplaatst naar Groningen. CSM Suiker zal een sociaal plan opstellen voor de betrokken medewerkers. Het personeel en de bonden zijn ingelicht. Het vertegenwoordigend overleg is om advies gevraagd.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marjolein Moerer, communicatiemanager CSM, tel. 020 5906320/06 53527622. CSM ondergaat momenteel een transformatie tot wereldwijde producent en leverancier van bakkerijproducten en voedingsingrediënten. Na de voorgenomen verkoop van de zoetwarenactiviteiten zijn bakkerij-ingrediënten en -producten, melkzuur en melkzuurderivaten en suiker de belangrijkste productgroepen van CSM. Met deze activiteiten zal CSM een jaaromzet van EUR 2,8 miljard en een personeelsbestand van circa 9.500 medewerkers hebben. CSM is actief in Europa, de VS, Canada, Brazilië en Azië. Meer info: www.csm.nl

CSM nv
Corporate Communications
Postbus 349
1000 AH Amsterdam
Nienoord 13
1112 XE Diemen
T 020 590 63 20
F 020 590 62 17
E marjolein.moerer@csm.nl
CSM nv
Corporate Communications
Postbus 349
1000 AH Amsterdam
Nienoord 13
1112 XE Diemen
T 020 590 63 20
F 020 590 62 17
E marjolein.moerer@csm.nl