Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht 07-01-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Agressieve automobilist

AMERSFOORT Op donderdag 6 januari werd een automobilist aangehouden voor belediging.

Rond 20.30 uur controleerden politiemensen een automobilist op de Sint Andriesstraat omdat een koplamp van zijn auto kapot was en hij geen gordel droeg. De automobilist, een 28-jarige man uit Amersfoort, reageerde meteen verbaal agressief. Hij weigerde zijn autopapieren te geven en begon vervolgens de politiemensen te beledigen. Daarop werd hij voor belediging aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, maar kon snel worden geboeid.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij werd aan het eind van de avond heengezonden.

Op stoep met gestolen fiets

AMERSFOORT Op donderdag 6 januari werd een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 21.00 uur zagen politiemensen een 14-jarige jongen uit Amersfoort op het Sint Jorisplein op de stoep fietsen. Bij het zien van de politiemensen sprong hij vlug van zijn fiets. Zij spraken hem aan en gaven hem een bekeuring. Het viel hen op dat de fiets wel was voorzien van een vast slot, maar dat ondanks dat het slot open was, het sleuteltje ontbrak. Zij noteerden daarop het framenummer.

Op het politiebureau trokken zij het framenummer na. Daaruit bleek dat de fiets op 27 december 2004 was gestolen. De politiemensen gingen daarop naar het adres van de verdachte. Daar werd hij aangehouden op verdenking van heling dan wel van diefstal van de fiets. De fiets werd in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agressieve roker

AMERSFOORT Op donderdag 6 januari sloeg een Amerfoorter van zich af.

Rond 16.25 uur zag het personeel van een winkel aan de Kreupelstraat dat een man een pakje sigaretten wegnam. Toen hij door een personeelslid werd aangesproken en merkte dat de politie werd gewaarschuwd, reageerde hij verbaal zeer agressief en bedreigde het personeelslid verbaal. Het personeelslid pakte hem daarop vast om te beletten dat hij weg zou lopen. De verdachte probeerde toch weg te komen en sloeg daarbij de medewerker in zijn gezicht. Ook een ander personeelslid liep klappen op, waarna de verdachte de winkel uitvluchtte.

Aan de hand van het signalement hielden politiemensen de verdachte, een 46-jarige man uit Amersfoort, even later op de Teut aan. Hij is voor verhoor in het politiebureau ingesloten.

Straatrover aangehouden

LEUSDEN Op maandag 3 januari heeft de politie een man aangehouden in zijn woning in Leusden.

De 18-jarige man wordt verdacht van in ieder geval vijf straatroven die hij allemaal in Leusden gepleegd zou hebben vanaf oktober afgelopen jaar. De straatroven vonden ondermeer plaats op het Mosselpad, de Groene Zoom, de Heiligbergerweg en de Burgemeester Postlaan. De Leusdenaar sprak hierbij met name jonge jongens aan en onderzocht onder dwang hun kleding. Hierbij nam hij mobiele telefoons en andere goederen weg.

De verdachte kon na uitgebreid onderzoek van de politie worden aangehouden. Hij is inmiddels verhoord en voorgeleid bij justitie. Zie ook de persberichten: Straatroof d.d. 12/11/04 en Straatroofd.d. 20/12/04.