Politie Flevoland

Gewonden na bedreiging

Emmeloord 08-01-2005 - Na een melding van een vechtpartij zijn zaterdagochtend vijf mensen gewond geraakt. De politie werd door een getuige gevraagd tussenbeide te komen bij de vechtpartij bij een horecagelegenheid in het centrum van Emmeloord. Binnen was een ruzie begonnen, die werd gesust door de politie. Daarna begon echter buiten opnieuw een vechtpartij.

In eerste instantie voldeden de daar aanwezige personen aan de aanwijzingen van de politie, maar kort daarop verscheen een tweede groep, die de agenten bedreigde. Omdat de complete groep bestond uit 40 personen, werd er een hondengeleider ingezet. Ook die werd met zijn hond in het nauw gedreven, waarbij zowel de agenten als de hond werden mishandeld. Tenslotte moest een agent twee waarschuwingsschoten lossen, voordat de groep zich terugtrok.

Drie agenten en twee verdachten raakten gewond, en zijn onder meer wegens hondenbeten behandeld door GGD-ambulancepersoneel. Extra ter plaatse geroepen collegas wisten tenslotte een aantal verdachten aan te houden, die zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en vervolgens in verzekering zijn gesteld. Onderzoek moet uitwijzen wie er voor de vechtpartij en de mishandeling van de agenten verantwoordelijk zijn. De omgeving is voor technisch onderzoek tijdelijk afgezet.