Politie Groningen

Persberichten zaterdag 8 januari 2005

Provincie Groningen 08-01-2005 -

Zuidbroek: aanhoudingen na onenigheid bij woning
Bewoners van een woning aan de Veendijk in Zuidbroek werd vrijdagnacht wakker van lawaai in hun tuin. Ze namen poolshoogte en troffen een groepje van vijf jongeren aan die spullen uit de tuin probeerden mee te nemen. Daarover ontstond een ruzie waarbij over en weer klappen vielen. De groep vertrok maar kwam later met versterking terug. Drie personen uit de groep pleegden vernielingen bij de woning en bedreigden de bewoners. Bij een politieonderzoek in de omgeving werden de drie aangehouden. De verdachten, jongens in de leetijd van 16 en 17 jaar, alle drie uit Zuidbroek, zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Ze worden verdacht van vernieling, bedreiging en openlijke geweldpleging. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winschoten: man aangehouden
Aan de Venne in Winschoten heeft de politie vrijdagavond een 24-jarige man uit die plaats aangehouden. De man gooide en dreigde met stenen naar voorbijgangers. Hij was helemaal door het dolle en kon met moeite door gewaarschuwde politieagenten worden overmeesterd. De man is meegenomen naar het politiebureau waar hij uiteindelijk bedaarde. De man is ingesloten. Hij verklaarde dat zij daden het gevolg waren van een ruzie met een kennis. De politie stelt een nader onderzoek in.

Delfzijl: belediging
In de Landstraat in Delfzijl heeft de politie vrijdagnacht een 16-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden. De verdachte hield zich samen met enkele anderen op bij een winkel en schold twee surveillerende politiemensen uit. De knaap werd aangehouden. Hij was niet in het bezit van een geldig legitimatiebewijs. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor belediging en het niet kunnen tonen van een identificatiebewijs.

Groningen: mishandeling
Wegens mishandeling heeft de politie vrijdagnacht in de Poelestraat in Gronigen twee 18-jarige mannen uit Groningen aangehouden. De verdachten kregen het om onduidelijke reden aan de stok met een 22-jarige Groninger. Die probeerde rennend een confrontatie te voorkomen maar liep wel enkele klappen op. Beelden van het beveilgingscamerasysteem in de binnenstad maakten duidelijk dat de verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan mishandeling. Beide verdachten zijn ingesloten. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: automobilist onder invloed
De poliie heeft vrijdagnacht aan de Ubbo Emmiussingel in Groningen een 30-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een routinecontrole bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.7 promille alcohol werd gemeten. De verdachte is na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod van 8½ uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.
Er volgen nog meer Stadsberichten