district Rijn en Venen 11.50 uur

Utrecht 08-01-2005 - nieuwsberichten district Rijn en Venen

Brandstichting pinautomaat

MIJDRECHT Vrijdagmiddag heeft de politie twee minderjarige jongens aangehouden op verdenking van brandstichting.

Rond 14. 30 uur kreeg de gemeenschappelijke meldkamer een melding binnen dat een pinautomaat van een bank op de Prinses Margrietlaan in de brand stond. De brand bleek aangestoken en uit onderzoek bleek al snel dat twee jongens van 13 en 14 jaar uit Mijdrecht verantwoordelijk waren voor het aansteken van de brand. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld en de schade aan de pinautomaat zal vergoed moeten worden.

Beroving

LINSCHOTEN Een 19-jarige man uit Linschoten is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.00 uur beroofd op De Ness. De man was op weg naar huis, toen hij plotseling op De Ness werd aangesproken door een voor hem onbekende jongen. Een tweede jongen kwam erbij en onder bedreiging van een wapen moest het slachtoffer geld geven. De twee daders liepen daarna weg via een steeg naar Heulestein. De politie heeft na de melding met de omgeving afgezocht, maar helaas zonder resultaat.

Rijden zonder rijbewijs

VINKEVEEN Bij een verkeerscontrole op de Vinkenkade is vrijdagavond rond 20.30 uur een 48-jarige automobiliste uit Vinkeveen betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.