district Lekstroom 11.50 uur

Utrecht 08-01-2005 - nieuwsberichten Lekstroom

Oplichting via internet

NIEUWEGEIN Eind oktober ontving het politiebureau te Nieuwegein diverse meldingen van mensen die een e-mail hadden ontvangen van een Amerikaanse afzender. In deze mail werd hen de mogelijkheid geboden om producten in plaatselijke winkels met korting aan te schaffen.

De recherche in Nieuwegein heeft de zaak onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat er geen sprake is van gepleegde strafbare feiten.

Plaats ongeval verlaten

IJSSELSTEIN Woensdagmiddag raakte op de kruising van de Randdijk met de Televisiebaan een 16-jarig meisje uit IJsselstein gewond.

Het meisje werd van achteren geschept door een personenauto en vervolgens weggeslingerd. Ze kwam half onder een stilstaande vrachtwagen terecht.

De bestuurder van de auto, waarin vermoedelijk nog drie inzittenden zaten, stopte even, maar reed er daarna met grote snelheid vandoor.

De politie zoekt getuigen van deze aanrijding. De auto was waarschijnlijk licht blauw metallic van kleur.

Kunt u de politie meer vertellen over de aanrijding of over de auto? Dan kunt u bellen met 0900-8844 of (anoniem) 0800-7000.

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN Een 46-jarige vrouw uit Utrecht is vrijdagavond rond 18.30 uur aangehouden in De Passage door een politiesurveillant in vrije tijd op verdenking van winkeldiefstal. De politiesurveillant had gezien dat twee vrouwen in een winkel kleding in hun tas hadden gestopt en vervolgens was één van hen met de tas naar buiten gelopen. De surveillant bedacht zich geen moment en is haar achterna gelopen en heeft de vrouw aangehouden en overgedragen aan collegas die wel in dienst waren. De andere vrouw is ontkomen.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN Een 46-jarige automobilist uit Nieuwegein is vrijdagavond rond 19.15 uur aangehouden omdat hij met teveel alcohol op over de Hollandhaven reed. Uit de ademanalyse bleek dat het ging om 495 ug/l terwijl 235 ug/l is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal.