Stad Utrecht 12.30 uur

Utrecht 08-01-2005 - Nieuwsberichten stad Utrecht

Tweetal uit Leerdam aangehouden

UTRECHT Op de Catharijnesingel viel vrijdag rond 05.15 uur het slingerend rijgedrag van een automobilist op bij surveillerende agenten. Bij de Rijnkade werd een stopteken gegeven, waarna de bestuurder om een rijbewijs werd gevraagd. De man kon deze niet tonen en moest vervolgens verdacht lang nadenken over zijn naam. Op het moment dat de agenten de twee inzittenden vroegen om uit te stappen, trapte de bestuurder op het gaspedaal en ging er vandoor. Vervolgens reed hij met 120 km. p/u over de Nieuwegracht. Uiteindelijk kon het voertuig tot stilstand gebracht worden en de twee inzittenden, een 18- en 20-jarige inwoner van Leerdam, worden aangehouden. Uit navraag bleek dat de 20-jarige bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs en een valse naam had opgegeven.

Agressieve winkeldief opgepakt

UTRECHT Politieagenten hebben vrijdag rond 16.15 uur een 38-jarige inwoner van Culemborg aangehouden, nadat hij winkelpersoneel op grove wijze had bedreigd. De man werd rond 16.00 uur betrapt op winkeldiefstal bij een bedrijf aan de Rijnkade. Toen winkelmedewerkers hem staande hielden, pakte hij echter een schroevendraaier. De man maakte enkele steekbewegingen richting deze personeelsleden en wist daardoor te ontsnappen. De gewaarschuwde politie kon hem op de Oudegracht traceren en aanhouden.

Kassagreep eindigt in vluchtpoging

UTRECHT Een 18-jarige Utrechter is vrijdag rond 17.00 uur door personeel van een supermarkt aan de Handelsstraat vastgepakt, nadat hij geprobeerd had om met geld uit een kassa weg te komen. De jongen rekende in eerste instantie een blikje met drank af, maar graaide in de kassa toen deze open ging. Daarna zette hij het op een lopen, gevolgd door enkele medewerkers van het bedrijf. De Utrechter werd ingehaald, vastgepakt en aan de gewaarschuwde politieagenten overgedragen.

Boetes voor snelle automobilist

UTRECHT Een 21-jarige Utrechter is sinds vrijdagavond enkele boetes rijker. De man reed rond 23.30 uur in zijn voertuig op de A2, met achter hem enkele agenten in een onopvallende auto. Op dat moment zagen de agenten dat de bestuurder met hoge snelheid zijn weg vanuit Amsterdam in de richting van Utrecht vervolgde. Hij haalde snelheden tot 160 km. p/u en haalde daarbij enkele keren rechts in. Op de A12 werd hij door de politie aan de kant gezet. De man kon geen rijbewijs tonen. Hij kreeg enkele boetes voor snelheid, rechts inhalen en niet tonen van rijbewijs.

Tweetal aangehouden
UTRECHT Tijdens een controle op de Voorstraat, vrijdag rond 10.30 uur, kon een automobilist zijn rijbewijs niet tonen. Zowel de 37-jarige man als zijn 33-jarige vriendin, beiden uit Utrecht, begonnen hierop tegen de agent te schelden. Toen de agenten de man wilden aanhouden, liep dit uit op een kleine schermutseling. Dit had als resultaat dat de twee Utrechters geboeid naar het politiebureau werden afgevoerd.