Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten politieregio Noord-Holland Noord, zaterdag 8 januari

Alkmaar 08-01-2005 - 14.08 uur

Alcoholcontrole
Hoorn, zaterdag 8 januari 2005
Op zaterdagmorgen omstreeks 03.35 uur werd op het Keern in Hoorn een 25-jarige man uit Hoorn in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 560 ug/l. Dat is ruim tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht).Hij kreeg een proces-verbaal. Ook een 19-jarige man uit Hoorn kreeg een proces-verbaal nadat hij omstreeks 04.05 uur werd gecontroleerd op de Smaragd in Hoorn. Deze automobilist blies 395 ug/l. Bijna twee maal het wettelijk toegestane maximum.
Sint Maartensvlotbrug - Den Helder, zaterdag 8 januari 2005 Op zaterdagmorgen omstreeks 04.05 uur werd een 60-jarige automobilist uit Sint Maartensvlotbrug op de Gerrit van der Sluijsstraat in zijn woonplaats gecontroleerd. De man blies 525 ug/l. Op zaterdagmorgen omstreeks 04.20 uur werd een 22-jarige automobilist uit Den Helder op de Zeilmakersweg in zijn woonplaats gecontroleerd. De man blies 530 ug/l. Beide verdachten kregen een proces-verbaal.

Inbeslagname radardetector
Schoorl, vrijdag 7 januari 2005
Op vrijdagmiddag omstreeks 14.20 uur werd op de Rijksweg te Schoorl een 50-jarige man uit Callantsoog in een personenauto gecontroleerd tijdens een verkeerscontrole. In de auto bleek een radardetector te zijn ingebouwd. De man kreeg hiervoor een proces-verbaal. De man krijgt een maand de tijd om het apparaat de demonteren en in te leveren. Tot die tijd houdt de politie het kentekenbewijs van de auto achter.

Diefstal auto
Castricum, vrijdag 7 januari 2005
Tussen donderdag 10.45 uur en vrijdag 14.00 uur werd vanaf De Loet in Castricum een personenauto ontvreemd. Het voertuig stond geparkeerd voor een woning. Het betrof een rode Honda Civic met kenteken RF-XV-93.
Alkmaar, vrijdag 7 januari 2005
Op vrijdag werd tussen 17.00 en 22.30 uur een auto gestolen die geparkeerd stond op de parkeerplaats bij het NS-station aan de Stationsweg te Alkmaar. Het ging om een grijze Renault Twingo met kenteken HH-BH-90. De daders hebben de auto gestolen nadat zij de contactsleutels hadden ontvreemd uit een tas in een café, waar de eigenaresse van de auto aan het werk was.

Autoinbreker gepakt
Alkmaar, zaterdag 8 januari 2005
Op zaterdagmorgen omstreeks 04.15 uur kreeg de politie een tip dat een man bezig was auto's open te breken op de Noorderkade in Alkmaar. Ter hoogte van de Texelsebrug kon een 27-jarige man uit Alkmaar worden aangehouden. Hij bleek ondermeer een modem bij zich te hebben. Bij een onderzoek in de omgeving werd op de Frieseweg een personenauto aangetroffen waarin was ingebroken. In deze auto lag een bedrijfsvoorraad modems. De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak woning
Bergen, vrijdag 7 januari 2005
Tussen donderdag 08.00 uur en vrijdag 15.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Van Blaaderenweg in Bergen. Van de vrijstaande woningen werden van twee deuren de sloten geforceerd. Hoewel de daders wel binnen zijn geweest, werd er niets meegenomen. Heerhugowaard, vrijdag 7 januari 2005
In Heerhugowaard werd ingebroken in woningen aan het Charlotte Ruysplantsoen en de Pastoor Sprengerstraat. De inbraken vonden plaats tussen vrijdag tussen 15.30 en 20.20 uur in het eerste pand en 09.30 en 22.00 uur in het tweede pand . In het Charlotte Ruysplantsoen gingen de daders via het platdak van de garage naar binnen door een slaapkamerraam. Het hele werd huis doorzocht. Uit de woning werd geld gestolen. In de woning aan de Pastoor Sprengerstraat werd het achterraam geforceerd. Hier werden een sieradenkistje met sieraden buit gemaakt.
Oostwoud, zaterdag 8 januari 2005
Op zaterdag werd om 03.00 uur ingebroken in een woning aan de Oostwouder Dorpsstraat. De bewoners werden wakker van getik. Toen een van de bewoners ging kijken zag hij twee mannen die bezig waren de achterdeur te forceren. Op het zien van de bewoners namen de inbrekers de benen. Zij konden niet worden achterhaald.
Alkmaar, vrijdag 7 januari 2005
Op vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Hovenierstraat. De daders kwamen binnen door de achterdeur. Om de deur te openen werd gebruik gemaakt van de gaatjesboormethode. Uit de woning worden in ieder geval CD's vermist. Hauwert, zaterdag 8 januari 2005
In de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 23.30 en 07.45 uur werd er ingebroken in een woning aan de Tuinstraat in Hauwert, De daders kwamen binnen via de schuifpui. Uit het pand werden twee GSM's en etenswaar gestolen.

Lokaalvredebreuk
Hoorn, vrijdag 7 januari 2005
Op vrijdagmiddag omstreeks 14.30 uur werd een 45-jarige man uit Hoorn aangehouden wegens lokaalvredebreuk nadat hij niet wenste te vertrekken uit een bankgebouw aan de Veemarkt in zijn woonplaats. De man was in het publieksgedeelte van de bank om zijn financiële problemen te regelen. Toen dit niet naar zijn zin gebeurde werd hij agressief. Bankpersoneel verzocht de man te vertrekken. Toen hij dit niet wilde doen, werd de politie ingeschakeld. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Aanhouding na vernieling
Alkmaar, vrijdag 7 januari 2005
Op vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur kon een 15-jarige jongen uit Heerhugowaard worden aangehouden op de Schelphoek in Alkmaar. Een getuige had gezien dat een jongen bij auto's rondscharrelde. Even later hoorde zij een luid sissend geluid. Een autoband bleek lek te zijn gestoken. Samen met een andere omstander kon de jongen worden aangehouden en worden overgedragen aan de politie. De verdachte bleek een mes bij zich te hebben. De politie zoekt nog naar twee jongens die in het gezelschap van de verdachte verkeerden.

Aanhouding na mishandeling
Den Helder, vrijdag 7 januari 2005
Op vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur werd een 16-jarig meisje het slachtoffer van mishandeling in het portaal van een flatgebouw aan de Schout en Schepenenstraat in Den Helder. Meisje woont in het gebouw en wordt daar (met haar moeder) al langere tijd lastig gevallen door een buurtbewoner die hen regelmatig uitschold en bedreigde. Ook deze dag was dat weer gebeurd. Toen het meisje de man in het portaal zag staan liep zij op hem af om te vragen wat hem nu precies bezielde. Als antwoord kreeg het meisje een stomp in haar gezicht. De verdachte ( 33-jaar) werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Wapen in kleding
Den Helder, vrijdag 7 januari 2005
Op vrijdagavond omstreeks 21.40 uur werd een 17-jarige jongen uit Den Helder op de Beatrixstraat in zijn woonplaats gefouilleerd. Dit leverde een mes op. De politie kwam in actie na een melding dat drie personen een pistool zouden hebben. Op de Beatrixsstraatwerden de bewuste personen aangetroffen. Onderzoek aan hun kleding leverde bij de verdachte het mes op. De jongen werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij weer heengezonden. Het mes werd in beslag genomen.

Steekpartij
Alkmaar, vrijdag 7 januari 2005
Op vrijdagavond omstreeks 22.25 uur raakte een 23-jarige man uit Egmond a/d Hoef gewond bij een steekpartij in het Victoriapark te Alkmaar. Het slachtoffer liep in het park in de richting van de Friesebrug. In het park kwam het slachtoffer drie personen tegen. Een van hen stak het slachtoffer met een mes in zijn buik. Het slachtoffer moest voor behandeling overgebracht worden naar het Medisch Centrum Alkmaar. Hier bleek dat er geen vitale organen waren geraakt. De daders konden niet worden achterhaald. De toedracht van het incident is (nog) niet bekend.
Eventuele getuigen van deze steekpartij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel.nr.0900-8844 (lokaal tarief).

Controle sportkantines
Castricum, zaterdag 8 januari 2005
Op zaterdagmorgen werden de sportkantines in Castricum gecontroleerd op de sluitingstijden. Voor sportkantines geldt, dat zij niet na 24.00 uur open mogen zijn. Geen van de gecontroleerde sportkantines voldeed hieraan. Allen werden gewaarschuwd. De politie zal de komende tijd hercontroles houden.