1e persbericht van zaterdag 8 januari 2005

Eindhoven 08-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na huiselijk geweld

In de straat waarin hij woont in Woensel Zuid is zaterdag rond 3.30 uur een 26-jarige man aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding zijn 26-jarige vrouw in hun woning hebben geslagen en met een mes hebben bedreigd. De vrouw heeft kans gezien om uit een raam te klimmen en naar de buren te vluchten. Haar man sloeg vervolgens de raam van de voordeur in bij de buren. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verkeerscontroles

Op de Parklaan is vrijdag tussen 21.00 en 22.00 uur een verlichtingscontrole gehouden. Hier werden elf bekeuringen uitgedeeld voor het fietsen zonder licht. Ook op de Bredalaan, het St. Trudoplein en op de Noord Brabantlaan zijn vrijdag verkeerscontroles gehouden. In totaal werden hierbij vijftien bekeuringen uitgedeeld, onder meer vijf keer voor het rijden door rood, twee keer voor parkeren op het trottoir en vier keer voor het rijden op de verkeerde plaats van de weg.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Mauritsstraat is zaterdag rond 2.30 uur een dronken 33-jarige Poolse automobilist aangehouden. De politie zag de man zonder verlichting en slingerend rijden waarop hij werd gecontroleerd. Bij de man werd een promillage van bijna 1,80 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte met valse strippenkaart aangehouden

In een stadsbus op de Keizersgracht is vrijdag rond 18.00 uur een 31-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij probeerde met een valse stippenkaart met de bus te reizen. De chauffeur ontdekte echter dat de kaart vals was en waarschuwde de politie. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Asten: Verdachte met gestolen auto aangehouden

Op de N279 is vrijdag rond 22.45 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie controleerde de man op het gebruik alcohol. Verder onderzoek wees echter uit dat de auto waarin hij reed in de nacht van donderdag op vrijdag was weggenomen vanaf de Wattstraat in Eindhoven. De man had niet gedronken maar bleek geen geldig rijbewijs te hebben en een valse naam te hebben opgegeven. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Asten: Onder invloed

Op de N279 is zaterdag rond 2.40 uur een 42-jarige automobilist uit Asten aangehouden. De man had gedronken. Bij hem werd een promillage van 1,30 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Beek en Donk: Geld gestolen

Uit een woning aan de Kloostertuin is tussen donderdag 12.00 uur en zaterdag 00.30 uur geld gestolen. Hoe de dader in het pand is gekomen is nog onduidelijk.

Best: Verdachte aangehouden na vernieling ruit

Op de Nieuwstraat is zaterdag rond 1.40 uur een 17-jarige jongen uit Best aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding een ruit van een woning aan de Nieuwstraat hebben vernield. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. De zaak wordt verder via Halt afgehandeld.

Eersel: Dronken automobilist rijdt meisje aan

Op de T-kruising Willibrorduslaan Carquefouplein is vrijdagavond rond 22.30 uur een 16-jarig meisje uit Riethoven aangereden door een 42-jarige Engelse automobilist. De man reed vanaf een parkeerplaats aan het Carquefouplein de T-kruising op en verleende daarbij geen voorrang aan het meisje dat daar op haar fiets kwam aanrijden. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 1,40 gemeten. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Auto tegen boom

Op de Lodderdijk is vrijdagavond rond 23.15 uur een 23-jarige automobilist uit Geldrop de controle over zijn stuur verloren en tegen een boom gebotst. Hij is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de man is een bloedproef afgenomen om te kijken of hij wel of niet teveel had gedronken.

Waalre: Woninginbraak

In een woning aan de Elandlaan is vrijdagavond tussen 19.00 en 19.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door de voordeur open te breken. Weggenomen werden een plasma TV-scherm, een horloge en een digitale fotocamera.