Ingezonden persbericht

Derde Amerikaan voor selectie coach Erik Braal

Rotterdam Basketbal contracteert Durelle Brown

ROTTERDAM - Het bestuur en management van Rotterdam Basketbal heeft voor het resterende deel van het seizoen 2004-2005 de Amerikaan Durelle Brown gecontracteerd. De forward speelde voor het Argentijnse Belgrano San Nicolas, waar hij door een blessure werd vervangen en daardoor beschikbaar was voor een tussentijdse transfer naar Nederland.

De 2.03 meter lange Brown werd in Amerika geschoold op de universiteit van Manhattan. In zijn vierde en laatste jaar voor deze school kwam hij tot 17,8 punten, 5,3 rebounds en 1,8 assists per wedstrijd. De in 1979 geboren forward speelde vervolgens in Portugal voor Bravos de Portugese (21,4 punten, 8,5 rebounds en 4,1 assists) om vervolgens naar het Argentijnse River Plate te verhuizen. Met die club werd hij in mei 2004 kampioen van de eerste divisie en liet in dat seizoen 21,3 punten, 8,5 rebounds en 2,2 assists per duel noteren.

Op basis van deze cijfers werd Brown gecontracteerd door Belgrano San Nicolas, uitkomend in de Argentijnse eredivisie. Tot aan zijn blessure liet de forward met 18,3 punten en 9,2 rebounds en 3.3 assists per wedstrijd een meer dan goede indruk achter. De Amerikaan arriveerde deze ochtend op Schiphol en reisde vervolgens met de selectie van Rotterdam Basketbal af naar Leeuwarden voor de uitwedstrijd tegen de nummer vijf, Woon!Aris. Brown komt in Friesland niet in actie en zal maandag 10 januari voor eerste maal met de groep van coach Erik Braal meetrainen.

Doelstelling van het aantrekken van de Amerikaan is het bereiken van de play-offs, waarvoor de beste acht ploegen van de eredivisie zich in april van dit jaar plaatsen. Op dit moment is Rotterdam Basketbal in de rangschikking terug te vinden op de negende positie met drie zeges en acht nederlagen.
---

Noot voor partners: Nadere informatie: Ardie den Hoed: 06-53.45.05.23.

-----------------------

---- --