Politie Zeeland


W-166-2005 Rijden onder invloed

Op de Koestraat in Middelburg is zaterdag rond 02.45 uur een 25-jarige automobilist uit Oost-Souburg aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete.


O-167-2005 Motorrijder moet rijbewijs inleveren voor rijden onder invloed

Een 32-jarige motorrijder uit de gemeente Schouwen-Duivenland is zaterdag rond 03.00 uur in Dreischor aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol.
Uit een afgenomen blaastest bleek dat hij ruim 5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen en kreeg hij tevens een dagvaarding.


O-168-2005 Woningbrand in Baarland

Zaterdagmorgen rond 08.00 uur is er brand uitgebroken in een woning aan de Bakendorpseweg in Baarland.
De brand is op de bovenverdieping ontstaan in een computer. De bewoners hebben nog zelf geprobeerd de brand te blussen maar dit lukte niet. De brandweer heeft vervolgens de brand geblust. De bovenverdieping is door de brand volledig verwoest, op de begane grond is veel waterschade. De bewoners konden zich op tijd in veiligheid stellen.


Z-169-2005 Automobiliste rijdt op strobaal

Op de Tractaatweg in Westdorpe is zaterdagmorgen rond 08.00 uur een 30-jarige automobiliste uit Axel op een strobaal gereden die midden op de rijbaan lag.
De bestuurster kwam met de schrik vrij, haar auto raakte aan de voor- en onderzijde beschadigd. Hoe de strobaal op de rijbaan terecht kwam is nog onduidelijk.


W-170-2005 Diefstal uit schuur

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een schuur bij een woning aan de Koningin Julianastraat in Middelburg.
Nadat de toegang tot de schuur was geforceerd, werd uit de schuur geluidsapparatuur weggenomen t.w.v. enkele honderden euro's.


R-171-2005 Meldingen windoverlast

Tot zaterdag 15.00 uur zijn er bij de politie circa 5 meldingen binnengekomen i.v.m. de harde wind.
In de Evertsenstraat in Goes was een dakplaat losgeraakt van een leegstand pand.
Van een flatgebouw aan de Diepenbrockstraat in Terneuzen kwam een kunstwerk van de gevel. Door brandweer was een gedeelte van het parkeerterrein ontruimd en werden bewoners gevraagd hun auto te verzetten. De gemeente heeft later dranghekkens geplaatst.
Aan de Molenpolderweg in Yerseke waaiden bouwmaterialen en hekken op de weg. Aan het Groene Woud in Vlissingen dreigde van een slooppand een dakgoot naar beneden te komen. In de Korte Nieuwstraat in Hulst kwamen enkele dakpannen naar beneden.