Politie Drenthe

Zaterdag

Assen 08-01-2005

Met 112 in bebouwde kom
ASSEN - De politie heeft vrijdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 27 jarige automobilist uit Smilde. De man werd op de Balkenweg in Assen "gelaserd" met 112 kilometer per uur. Het kan de man een forse boete en/of een ontzegging van de rijbevoegdheid opleveren..

Politie zoekt dader beroving
HOOGEVEEN - De politie komt graag in kontakt met mensen die iets kunnen vertellen over een geweldadige beroving op de Pesserdijk ter hoogte van het bosje tussen de Brandlichtsdijk en Fokker. Een 33 jarige fietser uit Hoogeveen heeft bij de politie aangifte gedaan dat hij daar vrijdagmiddag tussen 17.15 en 17,30 uur door een onbekende zou zijn beroofd van zijn portemonnee. De man zou een klap in de nek hebben gekregen waarbij hij zelfs het bewustzijn zou hebben verloren. Toen hij weer bijkwam was zijn portemonnee verdwenen.

Politie houdt vernieler postbus aan
OOSTERHESSELEN - Een 17 jarige jongen uit Gees heef vrijdagnacht na zijn aanhouding bekend dat hij aan de Burgemeester de Kockstraat in Oosterhesselen een TPG postbus had opgeblazen met een nitraatbommetje. De politie kon hem aanhouden aan de hand van een signalement van een getuige. De restanten van de poststukken zijn naar het postkantoor gebracht.

Veel bekeuringen bij verkeerscontrole
ASSEN - De politie heeft vrijdagavond bij verkeerscontroles op diverse locaties in Assen 18 weggebruikers bekeurd voor zaken als: fietsen zonder licht, het niet dragen van de bromfietshelm, parkeren in voetgangersgebied en het onterecht voeren van mistlampen. Twee van de bekeurden konden geen geldig legitimatiebewijs tonen en gingen daarvoor ook op de bon.
Wellicht ten overvloede: Je wordt dus niet zonder reden gevraagd naar een geldige legitimatie. De politie vraagt slechts in die gevallen om een legitimatie als er iets aan de hand is. Als bijvoorbeeld iemand wordt bekeurd voor het fietsen zonder licht dan heeft de politie nu de mogelijkheid om die fietser te vragen naar een geldig legitimatiebewijs. Vanaf de leeftijd van 14 jaar ben je verplicht dat aan de politie te tonen.

Man breekt been bij verkeersongeval
MEPPEL - Een 44 jarige bromfietser uit Havelte is vrijdagavond met een gebroken been overgebracht naar het zienehuis in Meppel. De man liep de verwonding op bij een verkeersongeval op de kruising Ceintuurbaan / Paradijsweg in Meppel. Een 51 jarige automobilist uit Meppel zag bij het afslaan de bromfietser over het hoofd.

Veel telefoontjes politie meldkamer door harde wind ASSEN - De harde wind heeft zaterdag in Drenthe geleid tot nogal wat telefoontjes naar de meldkamer van de politie Voor zover bekend blijft de schade beperkt tot omgeaaide bomen en verwaaide afzetingen van bouwlocaties.
In Roden is op de Albertsbaan een omheining van een grote bouwput omgewaaid Er raakten daar twee auto's beschadigd. Bij een in aanbouw zijnde woning aan het Groot Koolwitje in Hoogeveen is een steiger omgewaaid.
De brandweer heeft twee omgewaaide bomen verwijderd van de Langeloerweg in Norg.
Op Graswijk bij Assen zijn twee aluminium platen van een dak afgewaaid.
Bij een bouwplaats in het centrum van Assen is een aantal hekken omgewaaid en op de rijbaan langs het Kanaal terechtgekomen. In Hoogeveen is op de Helios een losstaand chemisch toilet tegen een gparkeerde auto gewaaid.
Op de hoek Rabenhauptstraat / Picardtstraat in Assen is een boom omgewaaid.
Op de Rondweg in Emmen is een boom over het fietspad gewaaid.

Bert Visser (0651 - 611629) verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur.