Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


08 januari 2005


Winterswijk - Snelle scooter ingenomen


De politie heeft vrijdagmiddag een snelle scooter van een 18 jarige jongeman uit Winterswijk ingenomen nadat hij 's ochtends na een politiestopteken was doorgereden. Na een korte achtervolging stopte de politie de actie omdat het wegens hoge snelheden te gevaarlijk werd. Via het opgenomen verzekeringsnummer werd de vader van de bestuurder in kennis gesteld. De man kwam 's middags met zijn zoon naar het politiebureau en gaf aan dat de scooter de deur uit moest omdat zoonlief al eerder te snel had gereden.In afwachting van een beslissing van de officier van justitie werd de scooter ingenomen.


Doetinchem - Jongens aangehouden na winkeldiefstal


Twee 14-jarige jongens uit Doetinchem zijn vrijdagmiddag door de politie aangehouden nadat ze bij een winkel aan de Doctor Huber Noodtstraat goederen hadden meegenomen zonder te betalen. De eigenaar van de winkel achtervolgde het duo en kon met behulp van een passant de twee jongens aanhouden, waarna ze door de politie werden overgenomen.
De politie maakt proces-verbaal op.


Ruurlo - auto in brand


Zaterdagochtend rond 6.30 uur is een personenauto uitgebrand die op een parkeerplaats aan de Dorpsstraat in Ruurlo stond. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de auto en naar de toedracht van de brand.

Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --